negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au oprit , se discută doar schimbul de prizonieri/foto president.gov.ua

Acum există o “stagnare” în procesul de negociere dintre Rusia și Ucraina. Se discută doar schimbul de prizonieri, iar discuțiile despre încetarea focului au dispărut în fundal.

Această declarație a fost făcută de ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu într-un interviu acordat portalului Sabah.

“Există o stagnare în procesul de negociere ruso-ucrainean, Ucraina chiar a anunțat că a oprit negocierile. Lupta pe teren continuă. Negocierile sunt în curs de desfășurare cu privire la schimbul de soldați ucraineni capturați de Rusia și soldați ruși capturați de Ucraina. Discuțiile de încetare a focului au dispărut în fundal”, a spus Cavusoglu.

Ministrul a subliniat, de asemenea, problema exporturilor de cereale, care sunt blocate în porturile ucrainene de către flota rusă. Potrivit bufnițelor Ministerului Afacerilor Externe, exportul său este acum imposibil din motive de securitate. Cu toate acestea, discuția despre această problemă continuă.

Reamintim că săptămâna trecută biroul președintelui Ucrainei a declarat că Rusia trăiește prin iluzii de “victorii militare”, motiv pentru care negocierile cu aceasta sunt imposibile. Discuțiile diplomatice vor fi reluate doar la instrucțiunile lui Zelensky. Între timp, șeful statului consideră că Ucraina ar trebui să returneze teritoriile ocupate după 24 februarie. Numai după aceea puteți să vă așezați din nou la masa de negocieri.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.