REUTERS

Comandantul Comandamentului European al SUA, generalul Tod Walters, consideră că cele mai bune arme pe care Occidentul le poate oferi acum Ucrainei sunt armele antitanc și antiaeriene, și nu luptătorii MiG-29.

Acest lucru este raportat de CNN.

Walters a menționat că Forțele Armate ucrainene “folosesc acum aceste arme perfect”, limitând manevrele avioanelor rusești pe cerul ucrainean.

Americanul a atras atenția asupra faptului că Forțele Aeriene ucrainene au deja astfel de luptători “în număr mare” și că reaprovizionarea lor nu va oferi un avantaj semnificativ față de inamic.potrivit lui,orice transfer al Mig-29 amenință să escaladeze conflictul.

Acest lucru a fost precedat de Declarația Pentagonului conform căreia Statele Unite nu susțin ideea Poloniei de a pune la dispoziție MiG-29 Sovietice pentru a face posibil transferul ulterior pentru AFU.

După cum a explicat reprezentantul ministerelor, John Kirby, un astfel de transfer ar putea fi considerat de Putin ca un “pas spre escaladare”, ar putea provoca o “reacție serioasă” a rușilor și ar crește riscurile pentru NATO.  în același timp, Statele Unite au convenit să furnizeze sisteme suplimentare de apărare aeriană pentru a proteja împotriva bombardamentelor rusești.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.