pot exista încă civili pe Azovstal/fotografie t.me/polkazovpot exista încă civili pe Azovstal/foto t.me/polkazov

Nu se știe încă dacă toți civilii au fost evacuați de pe teritoriul uzinei metalice Azovstal din Mariupol.

Acest lucru a fost anunțat de comandantul adjunct al regimentului Azov, căpitanul Svyatoslav Palamar (Kalina) la un briefing cu Azovstal.

Potrivit acestuia, nu se știe dacă toți civilii au reușit să fie evacuați din fabrică, deoarece din cauza lipsei de echipamente speciale, este imposibil să dezasamblați toate dărâmăturile și să aflați dacă există persoane vii sub ele.

Palamar a reamintit că în urmă cu două zile, în timpul “regimului tăcerii”, pe care ocupanții nu îl respectă, au fost uciși trei soldați Azov care au încercat să evacueze civilii.

Unul dintre ei a fost ucis de un ATGM lovit într – o mașină care trebuia să meargă pentru civili, iar doi-în timpul aruncării bombelor dintr-o dronă.

“Șase militari au fost, de asemenea, răniți. Acesta este prețul evacuării civililor de pe teritoriul uzinei”, a declarat comandantul adjunct al regimentului Azov.

Palamar a menționat că acum există oameni în Mariupol care nu au fost încă evacuați și mulți dintre ei au fost duși în Federația Rusă.

Potrivit acestuia, există zeci de mii de morți sub dărâmături în Azovstal și în oraș.

“Avem încă o mulțime de militari răniți, pentru care cerem ajutor. Trebuie să li se ofere posibilitatea de evacuare…”,- a subliniat el.

După cum a raportat UNIAN, pe 7 mai, vicepremierul – ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk a spus că toate femeile, copiii și bătrânii din Azovstal din Mariupol au fost evacuați.potrivit ei, această parte a operațiunii umanitare Mariupol a fost finalizată.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *