Vladimir Putin/REUTERS fotoVladimir Putin/REUTERS foto

În cele 100 de zile ale unei invazii pe scară largă a Ucrainei, obiectivele Rusiei au fost reduse semnificativ. Acum, trupele rusești nu se mai confruntă cu sarcina de a-l înlătura pe Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, sunt ocupați cu capturarea regiunilor Donetsk și Luhansk.

Acest lucru a fost spus de Kirill Mikhailov, cercetător la Conflict Intelligence Team, în aerul radioului NV, vorbind despre obiectivele strategice actuale ale Rusiei.

“Asistăm la formarea unor batalioane de rezervă pe teritoriul Rusiei, care vor fi folosite pentru a înlocui pe cei care au suferit pierderi foarte mari. În aceste 100 de zile, obiectivele au fost reduse de la îndepărtarea lui Zelensky la capturarea regiunilor Donetsk și Luhansk. Dacă este probabil că vor reuși cu Regiunea Luhansk, atunci chiar și confiscarea regiunii Donetsk este o întrebare foarte mare. Ne amintim cum acum trei luni stăteau la câțiva kilometri de Kiev”, a remarcat expertul.

Mihailov a menționat că o astfel de reducere a obiectivelor Rusiei este rezultatul principal al ultimelor 100 de zile.

“Pe termen lung, avantajul este de partea Ucrainei, deoarece vor fi furnizate tot mai multe sisteme noi, chiar și unele retrageri locale nu vor însemna nicio pauză în armata ucraineană. Și armata ucraineană va ține apărarea până când va putea merge în ofensivă într-o direcție sau alta. Când va fi, nu știm pede câteva luni, Da, dar aici trebuie să facem o ajustare pentru pierderile pe care Ucraina, din păcate, le suferă acum în Donbas”, a adăugat cercetătorul CIT.anterior, președintele Ucrainei a spus că până la 100 de soldați ucraineni sunt uciși și aproximativ 500 sunt răniți în fiecare zi în bătăliile din Donbas.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.