al doilea val de evacuare a început în Melitopol/foto ua.depositphotos.comAl doilea val de evacuare a început în Melitopol/foto ua.depositphotos.com

armata rusă amenință să distrugă complet Melitopol în caz de retragere.

Primarul orașului, Ivan Fedorov, a spus acest lucru într-un interviu acordat Interfax-Ucraina.

“Am auzit un lucru de la mai mult de o persoană. Ocupanții spun că, dacă părăsesc Melitopol, și faptul că o presupun, este deja bine… Ei spun: “dacă părăsim orașul, totul va fi minat, totul va fi distrus.” Și cu siguranță nu este vorba despre asigurarea securității infrastructurii noastre”, a spus Fedorov.

Potrivit primarului, chiar și acum rușii au toate echipamentele militare și facilitățile militare în apropierea clădirilor rezidențiale cu mai multe etaje.

“trag, iar trupele noastre nu pot răspunde într-o oglindă”, a explicat Fedorov.

El a adăugat că acum este posibil să părăsească Melitopol. Cu toate acestea, cozile de plecare în Vasilevka sunt foarte mari. Oamenii trebuie să petreacă mai multe nopți pe teren pentru a ajunge pe teritoriul liber.

“Acum există un al doilea val de evacuare, deja aproximativ 3 săptămâni. Primul a fost la începutul unui război pe scară largă. Ne așteptăm la al treilea val la începutul sezonului de încălzire”, a rezumat Fedorov.

După cum a raportat UNIAN, pe 19 iulie, vicepremierul – ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar a declarat că Guvernul ucrainean intenționează să evacueze câteva zeci de mii de oameni din teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporozhye.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *