apărătorii Ucrainei dețin în siguranță zonele și granițele ocupate/REUTERS

Ministerul Apărării raportează că ocupanții ruși se așteaptă ca grupul să se consolideze din cauza sosirii rezervelor și se pregătesc pentru o ofensivă asupra Kievului.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale privind invazia rusă, publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării.

După cum sa menționat, statul, poziția și natura acțiunilor forțelor de apărare nu au suferit schimbări semnificative în ultima zi, apărătorii Ucrainei dețin în mod fiabil zonele și granițele ocupate.

“În același timp, amenințarea rachetelor inamice cu arme cu rază lungă de acțiune de înaltă precizie, inclusiv sistemul de rachete hipersonice Kinzhal, rămâne”, se arată în raport.

De asemenea, se remarcă faptul că acum au fost confirmate alte pierderi semnificative în rândul personalului de conducere și comandă al formațiunilor și unităților militare ale Forțelor Armate ale Federației Ruse. Deci, în timpul luptelor, comandantul celei de – a 346-a brigăzi speciale separate de la Cool a fost rănit, comandanții au fost distruși: cel de-al 331-lea regiment Kostroma de șoc de parașută; “smiths of commandos” – cel de-al 247-lea regiment de cazaci caucazieni de asalt aerian din Stavropol; al 6-lea regiment de Banner roșu al tancului de Gardă din Chebarkul.

În ceea ce privește situația actuală în diferite direcții, se raportează că în direcția Polessky inamicul încearcă să obțină un punct de sprijin la granițele capturate, se așteaptă ca grupul să se consolideze din cauza sosirii rezervelor, se pregătește pentru o ofensivă asupra capitalei Ucrainei – orașul Kiev.

Invadatorii au reluat recunoașterea aeriană și bombardarea pozițiilor AFU cu ajutorul aviației și artileriei Armatei.

Nu au existat acțiuni ofensive active în direcția Seversky. Inamicul continuă regruparea și concentrarea forțelor și mijloacelor de reluare a operațiunilor ofensive. Apărătorii noștri au provocat o înfrângere de foc asupra pozițiilor ocupanților. După ce a suferit numeroase pierderi, inamicul este forțat să meargă în defensivă, recurgând la exploatarea terenului.

Ocupanții nu au efectuat acțiuni ofensive active în direcția Slobozhansky. Pe teritoriul regiunii Belgorod, în apropierea frontierei de stat a Ucrainei, s-au găsit poziții de artilerie de mare putere. Inamicul nu își abandonează intențiile de a stabili controlul asupra orașului Izyum, dar a pierdut capacitatea de luptă a unităților sale și este oprit.

În direcția Donetsk, inamicul își concentrează eforturile principale asupra asaltării așezărilor Rubezhnoye, Severodonetsk, Popasnaya. Am încercat să străpung apărarea trupelor noastre în zona așezării Verkhnetoretskoye, am suferit pierderi, nu am avut succes.

Blocarea și bombardarea orașului erou Mariupol continuă.

nu au existat acțiuni ofensive active în direcția Bugului sudic, inamicul a intrat în defensivă în anumite direcții.

anterior, UNIAN a raportat deja că ocupanții au împușcat un azil de bătrâni dintr-un rezervor din Kremennaya, există 56 de morți.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.