La Azovstal, ocupanții “au găsit dovezi” ale cooperării OSCE cu Forțele Armate ale Ucrainei/screenshot

Ocupanții ruși au început să răspândească un nou fals. Propagandiștii vorbesc despre presupusul găsit la uzina Mariupol Azovstal “dovezi” ale cooperării OSCE cu armata ucraineană.

Acest lucru a fost spus de către consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko, în canalul său Telegram

“Acum, pe teritoriul Azovstal (potrivit ocupanților), a fost găsită dovada cooperării dintre OSCE și armata ucraineană. Acesta este telefonul”, spune mesajul.

În același timp, el a subliniat că Europa continuă să tacă cu privire la arestările personalului OSCE din Donețk și Lugansk.

“Europa oficială nu numai că continuă să tacă cu privire la arestările personalului OSCE din Donețk și Lugansk, dar și unele țări au început să se “clatine” în fermitate în jurul sprijinului pentru Ucraina”, a rezumat Andryushchenko.

operațiunea de salvare a apărătorilor Mariupol: ceea ce este cunoscut

Pe 17 mai, Ministerul Apărării a anunțat începutul unei operațiuni de salvare a apărătorilor Mariupol blocați pe teritoriul combinei.

Potrivit Ministerului Apărării, 53 de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal la o unitate medicală din Novoazovsk pe 16 mai. Alte 211 de persoane au fost duse la Elenovka prin coridorul umanitar.

Agenția de știri Reuters, citând martori, a raportat că cel puțin 7 autobuze cu apărătorii ucraineni ai Mariupol au părăsit Azovstal. Un schimb este planificat pentru a le întoarce acasă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.