A fost lansată o anchetă preliminară privind încălcarea legilor și obiceiurilor de război/foto facebook.com/prokuraturakharkiv

Ca urmare a bombardării de către ocupanți a orașului Merefa din regiunea Harkov, 21 de persoane au fost ucise și alte 25 rănite.

Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Procuraturii regionale Kharkiv pe Facebook.

Potrivit anchetei, pe 17 Martie, în jurul orei 03:30, militarii ruși au efectuat un atac de artilerie asupra orașului Merefa din Districtul Harkov, în urma căruia au fost distruse o școală secundară și o casă de cultură a orașului.

“21 de persoane au fost ucise. 25 de persoane au fost rănite, dintre care 10 sunt în stare gravă. Lucrările de curățare a molozului continuă”, se arată în raport.

A fost lansată o anchetă preliminară privind încălcarea legilor și obiceiurilor de război care implică crimă premeditată (Partea 2 a articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei).Anterior, UNIAN a raportat deja că AFU a distrus un regiment de tancuri de ocupanți ruși în regiunea Harkov. O coloană de vehicule inamice se îndrepta spre Kamenka, dar luptătorii AFU au reușit să oprească avansul trupelor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.