ocupanții continuă să detoneze obuze și mine la centrala nucleară capturată/npp.zp.ua

La centrala nucleară Zaporozhye ocupată, formațiunile militare ale invadatorilor continuă să detoneze cochilii și minele care nu au explodat în timpul bombardamentului.

serviciul de presă al Nnec Energoatom informează despre acest lucru în telegrama sa.

“Centrala nucleară Zaporizhia și orașul Energodar au fost capturate de ocupanți și au fost sub controlul formațiunilor militare inamice pentru a 13-a zi. Ocupanții continuă să detoneze scoici și mine pe teritoriul stației care nu au explodat în timpul bombardamentului, dar o fac în principal direct în locul unde se găsește o astfel de muniție. Adică oriunde pe teritoriul site-ului stației”, spune mesajul.

În plus, ieri, ca urmare a bombardării de către trupele rusești, linia de transmisie de înaltă tensiune a ZAES-Kakhovskaya 750 kV a fost deteriorată, prin care energia electrică este furnizată de la centrala nucleară Zaporozhye.

“Astfel, doar una dintre cele patru linii de înaltă tensiune a rămas operațională. Prin urmare, capacitatea celor două unități de putere de lucru ale centralei nucleare a fost redusă. Acum este imposibil să reparați linia, deoarece ostilitățile active continuă în zona de avarie”, notează serviciul de presă.

Potrivit serviciului de presă, toate cele 6 unități de putere ale centralei nucleare Zaporozhye sunt deservite de personalul ucrainean, schimburile nu au posibilitatea de rotație. Formal, ocupanții nu intervin în funcționarea centralei nucleare, dar personalul trebuie să coordoneze toate soluțiile tehnice cu comandantul invadatorilor. Angajații stației se află sub o presiune psihologică puternică din partea ocupanților, întregulpersonalul la sosirea la stație este verificat cu atenție de teroriști înarmați. Drept urmare, siguranța nucleară și a radiațiilor este amenințată.

datorită blocării efective a Energodar, problemele cu combustibilul, aprovizionarea cu alimente și medicamentele esențiale continuă. Starea psihologică a lucrătorilor CNE și a locuitorilor orașului este dificilă, a adăugat compania.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *