foto: REUTERS

Forțele de ocupație rusești continuă să formeze și să mute rezervele din adâncurile teritoriului Federației Ruse până la granițele Ucrainei.

Acest lucru a fost raportat de Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina în informații operaționale privind invazia rusă a nordului.

“Cea de-a douăzeci și șasea zi a opoziției eroice a poporului ucrainean față de invazia militară rusă se apropie de sfârșit. În timpul luptelor, inamicul deține temporar coridorul terestru cu Crimeea ocupată și blochează accesul la Marea Azov. După ce au pierdut potențialul ofensiv, forțele de ocupație rusești continuăpentru a forma și a muta rezervele din adâncurile teritoriului Federației Ruse până la granițele Ucrainei. Datorită pierderilor mari iremediabile și sanitare ale personalului (inclusiv nivelul de comandă) din Forțele Armate ale Federației Ruse, demiterea planificată a ofițerilor, ofițerilor de mandat și sergenților din serviciul militar a fost suspendată”, se arată în raport.

De asemenea, se remarcă faptul că conducerea militar-politică a Federației Ruse desfășoară activități agresive de propagandă destinate militarilor Forțelor Armate ale Republicii Belarus, despre necesitatea unei invazii militare a teritoriului Ucrainei.

De asemenea, Statul Major General a fost informat despre situație în direcții diferite. Deci, în Polesie în timpul zilei, inamicul a încercat să activeze desfășurarea acțiunilor ofensive în mai multe direcții, a suferit pierderi, nu a obținut succes. Continuă efectuarea recunoașterii aeriene pentru a găsi modalități optime de îmbunătățire a poziției sale.

În direcția Seversky, inamicul nu desfășoară operațiuni ofensive active, continuă să restabilească capacitățile ofensive prin introducerea de unități suplimentare pe teritoriul Ucrainei, în special un grup tactic de batalion din Divizia 90 de tancuri.

Unitățile invadatorului continuă să bombardeze Chernihiv și alte așezări, nu abandonează încercările de a ataca în direcția Brovary, cu toate acestea, din cauza pierderilor, nu au succes în avansare. Ei încearcă să refacă stocurile și să efectueze recunoașterea.

În direcția Slobozhansky, inamicul nu desfășoară acțiuni ofensive active, continuă să blocheze parțial orașul Sumy, efectuează bombardarea artileriei orașului Harkov. Unitățile de sprijin ale forțelor de ocupație încearcă să restabilească secțiunea căii ferate din orașul Valuyki în orașul Kupyansk pentru a îmbunătăți logistica grupării de trupe.

În direcțiile Donetsk și Lugansk, inamicul continuă să încerce să avanseze și să câștige un punct de sprijin, dar nu a avut succes.

Apărătorii și apărătorii ucraineni au respins 13 atacuri inamice și au distrus 14 tancuri, 8 vehicule de luptă pentru infanterie, 2 MTLB, 3 sisteme de artilerie și 4 vehicule. Unitățile de apărare aeriană au lovit 2 ținte aeriene inamice. Pierderile de personal inamic s-au ridicat la aproximativ 300 de persoane (pierderile sunt specificate).

apărătorii Mariupolului au distrus barca de patrulare Raptor și complexul de război electronic Leer-3.

În direcția Southern Bug, ocupanții au trecut la acțiuni defensive, iau măsuri pentru restabilirea capacității de luptă și încearcă să restabilească vehiculele blindate deteriorate.

În direcția Mykolaiv, ca urmare a unui contraatac al unităților forțelor armate ale Ucrainei, inamicul este forțat să se retragă pe linii nefavorabile.

Deci, în timpul zilei, datorită acțiunilor eroice ale apărătorilor noștri, steagul național al Ucrainei a fost ridicat peste orașul Makarov, inamicul a fost respins.

Avioanele inamice continuă să distrugă facilitățile de infrastructură de pe teritoriul Ucrainei în regiunile Kiev, Chernihiv, Kharkiv și Donetsk cu atacuri cu rachete și bombe. În același timp, ocupanții continuă să utilizeze în mod activ rețeaua aerodromului din Republica Belarus.

Este de așteptat ca inamicul să continue să lanseze atacuri insidioase cu rachete și bombe și să efectueze atacuri de artilerie asupra infrastructurii critice a Ucrainei folosind artilerie rachetă, aviație, arme de precizie și muniție de acțiune nediscriminatorie.

Reamintim, în conformitate cu Statul Major General, Federația Rusă să efectueze mobilizarea sub acoperire în diferite districte federale pentru a trimite la război în Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.