Melitopol se va întoarce cu siguranță în Ucraina/fotografie de RIA Melitopol Melitopol se va întoarce cu siguranță în Ucraina/fotografie de RIA Melitopol

În Melitopol, Regiunea Zaporozhye, ocupanții colectează date pentru deportarea cetățenilor Pro-ucraineni și continuă să se pregătească pentru pseudo-referendumul rus.

Acest lucru a fost anunțat de primarul din Melitopol Ivan Fedorov la difuzarea teletonului de informații.

Potrivit lui, acest lucru este demonstrat de mai multe ordine de reper ale ocupanților, care colectează date în oraș, și promisiunea de a deporta oameni cu o poziție pro-ucraineană.

“Mai iconic este pseudo-atracția pe care au emis-o. Acei oameni care susțin Ucraina, care vor spune că le place Ucraina sau vorbesc ucraineană sau au ceva cel puțin puțin Pro-ucrainean, vor fi evacuați de pe teritoriul ocupat temporar. Aceasta este deportarea. Vor să ne deporteze din casele noastre pentru că suntem ucraineni”, a subliniat Fedorov.

Primarul din Melitopol și-a exprimat speranța că, în cel mai bun caz, ocupanții vor deporta ucraineni la linia de demarcație la Vasilevka, în cazul în care există o intersecție cu teritoriul controlat de Ucraina.

“Sper că va fi în direcția Ucrainei, pentru că în acest fel vom fi în măsură să sprijine cetățenii noștri. Dar este destul de dificil să treci prin punctele de control pe teritoriul neocupat. Astăzi avem o mulțime de apeluri, deoarece coada este din nou peste 500 de persoane care stau pe Vasilevka – acestea sunt femei, copii mici, rashists din nou nu lasă oamenii să iasă”, a explicat Fedorov.

Primarul din Melitopol a menționat că în prezent nu se știe exact unde intenționează rușii să deporteze oamenii, dar în cel mai rău caz poate fi pe teritoriul Crimeei ocupate temporar sau pe teritoriul controlat de Federația Rusă.

Primarul din Melitopol a menționat, de asemenea, despre pregătirea ocupanților pentru pseudo-referendumul rus și colectarea datelor a început în oraș.

“În urmă cu câteva zile, gauleiterii au făcut mai multe mesaje puternice, au emis câteva bucăți de hârtie pe care ar trebui să aibă loc un referendum la începutul lunii septembrie. Dar mă sperie mai mult… faptul că datele sunt colectate”, a subliniat Fedorov.

Primarul din Melitopol a explicat exact modul în care ocupanții colectează date.

“Blochează complet microdistrictul, de exemplu, Districtul Novy Melitopol, unde locuiesc peste 30 de mii de oameni, a fost blocat ieri. Și doar în fiecare apartament, în fiecare casă ei (ocupanții – UNIAN) vin cu un chestionar. Ei întreabă câți dintre voi locuiți aici, Cine sunt rudele voastre, ce proprietate aveți, ce mașini aveți, ce părere aveți despre Federația Rusă, ce părere aveți despre Ucraina”, a spus Fedorov.

El a adăugat că, dacă unul dintre rezidenți spune că tratează bine Ucraina, sunt dezbrăcați și caută tatuaje. Dacă nu se găsesc semne pe corp, atunci încearcă să afle dacă rudele lor au servit în ATO și, în acest caz, efectuează o căutare completă.

“Oamenii din teritoriul ocupat temporar trăiesc astăzi într-un astfel de iad. Datorită acestor date, ei (ocupanții – UNIAN) vor face cu siguranță sondaje false sau unele pseudo-referendumuri false pentru propaganda lor”, a subliniat Fedorov.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *