ocupanții fac totul pentru a complica mișcarea oamenilor și pentru a preveni încărcătura umanitară ucraineană către Mariupol-Zelensky/president.gov.ua

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că ocupanții fac totul pentru a complica circulația oamenilor și pentru a împiedica încărcătura umanitară Ucraineană să ajungă la Mariupol.

După cum a declarat președintele într-un mesaj video, coridoarele umanitare din regiunile Sumy, Donetsk și Harkov au fost convenite pentru astăzi.

“Sumy, Konotop, Trostyanets, Lebedin, Krasnopolye, Velikaya Pisarevka. De la Mariupol asediat la Zaporozhye – acest lucru este deosebit de dificil. Ocupanții fac totul pentru a complica circulația oamenilor și pentru a împiedica intrarea mărfurilor umanitare ucrainene în oraș. Aceasta este teroare absolută. Dar încercăm, facem tot posibilul”, a spus Zelensky.

Potrivit acestuia, peste 35 de mii de oameni au fost deja salvați din Mariupol.

Acum, lucrările de salvare continuă la locul exploziei de către ocupanții teatrului, în care locuitorii Mariupol se ascundeau de bombardament, îl foloseau ca adăpost.

în special, mai mult de 130 de persoane au fost salvate, dar sute mai mulți rezidenți Mariupol sunt sub dărâmături.

“În ciuda bombardamentelor, în ciuda tuturor dificultăților, vom continua lucrările de salvare”, a subliniat el.

În același timp, președintele a menționat că situația din regiunea Kharkiv este foarte dificilă acum, deoarece ocupanții nu renunță să încerce să distrugă orașul stafidelor și să batjocorească oamenii din Balakleya.”echipa noastră face totul pentru a organiza un coridor umanitar de lucru în aceste orașe și pentru a livra alimente, apă, medicamente”, a subliniat Zelensky.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.