se știe că locuitorii Mariupol capturați au fost duși în tabere de filtrare, unde ocupanții au verificat telefoanele și documentele oamenilor/foto de REUTERS

Ocupanții confiscă oamenii și îi duc cu forța din Ucraina în Federația Rusă.

Potrivit Consiliului Municipal Mariupol, câteva mii de locuitori din Mariupol au fost duși în Rusia în ultima săptămână.

“Ocupanții forțează forțat oamenii să părăsească Ucraina pentru teritoriul Rusiei. Ocupanții au scos ilegal oamenii din Districtul Levoberezhny și i-au depozitat în clădirea clubului sportiv, unde peste o mie de oameni (majoritatea femei și copii) se ascundeau de bombardamentele constante. Au fost lupte în aceste zone. Pentru a salva viețile locuitorilor din Mariupol, Forțele Armate ale Ucrainei s-au retras din locurile de adunare în masă a oamenilor, de care partea agresorului a profitat”, se spune în mesaj.

Se știe că locuitorii Mariupol capturați au fost duși în tabere de filtrare, unde ocupanții au verificat telefoanele și documentele oamenilor.

După inspecție, unii locuitori din Mariupol au fost redirecționați către orașe îndepărtate din Rusia, soarta restului rămâne necunoscută.

“Ceea ce fac ocupanții astăzi este familiar generației mai în vârstă, care a prins evenimentele teribile ale celui de-al doilea Război Mondial, când naziștii au capturat cu forța oamenii. Este greu de imaginat că în secolul 21 oamenii au fost duși cu forța într-o altă țară. Nu numai că trupele rusești distrug Mariupolul nostru pașnic, dar au mers și mai departe și au începutpentru a scoate rezidenți Mariupol. Toate crimele de război din partea Rusiei ar trebui să primească cea mai dură pedeapsă”, a declarat primarul din Mariupol Vadim Boychenko.

după cum a raportat UNIAN, astăzi Ucraina a evacuat 6.623 de persoane prin coridoare umanitare. În special, 4.128 de persoane au părăsit Mariupol pentru Zaporozhye, dintre care 1.172 erau copii.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.