Ucraina are roaming național, care permite ucrainenilor să se conecteze la rețelele unui alt operator/foto REUTERS

Ocupanții încearcă să – i priveze pe ucraineni de comunicare-aceasta este o altă operațiune informațională și psihologică efectuată de inamic pentru a semăna panică, frică și a răspândi dezinformarea.

Acest lucru a fost raportat în serviciul de Stat de comunicații speciale și protecția informațiilor din Ucraina.

“Inamicul are nevoie de toate acestea pentru a ascunde informații despre înfrângerea rușinoasă pe care Forțele Armate ale Ucrainei o provoacă ocupanților. Pentru a face acest lucru, inamicul comite sabotaj asupra instalațiilor de infrastructură de telecomunicații, efectuează atacuri aeriene și folosește războiul electronic. Ucraina are un răspuns demn la aceste acțiuni ale orcilor”, se spune în mesaj.

În același timp, se remarcă faptul că operatorii și furnizorii continuă să ofere ucrainenilor comunicații prin toate mijloacele posibile. De exemplu, în Melitopol din Zaporozhye, Vodafone a oferit acoperire abonatului de la 0% la 90% pe zi, iar Kyivstar îmbunătățește situația din Chernihiv.

Gosspetssvyaz reamintește că roamingul național funcționează în Ucraina, ceea ce permite ucrainenilor să se conecteze la rețelele unui alt operator dacă rețeaua operatorului lor nu funcționează.

Se remarcă faptul că Ukrtelekom a reluat furnizarea de servicii de Internet abonaților din orașele Genichesk, Kalanchak, Skadovsk, Askania-Novaya, Chaplinka, Ivanovka și Nizhni Serogoz din Regiunea Herson. În regiunea Zaporozhye, compania a reluat furnizarea de servicii în orașul Energodar.

Potrivit raportului, disponibilitatea medie a centrelor de comunicare regionale Ukrtelekom este de 80%. În același timp, din cauza deteriorării rețelei în unele zone, acest indicator este scăzut. Deci, în Regiunea Luhansk este la nivelul de 4%. Serviciile nu sunt furnizate în regiunea Chernihiv.

Compania lucrează la restaurarea rețelei și furnizarea de servicii cât mai repede posibil.

De asemenea, este raportat că operatorul de telefonie mobilă 3mob oferă toate serviciile de roaming în rețeaua Vodafone Ucraina, serviciile de voce și SMS în roaming în rețelele lifecell și Kyivstar.

război împotriva Ucrainei:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.