localnicii sunt trimiși să demonteze molozul/foto REUTERS localnicii sunt trimiși să demonteze molozul/foto REUTERS

ocupanții oferă locuitorilor din Mariupol să demonteze molozul pentru hrană și apă.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de primarul din Mariupol Vadim Boychenko în timpul briefingului.

Potrivit lui Boychenko, în Mariupol, ocupanții ruși au ars la pământ un total de 1.356 de clădiri cu mai multe etaje, au distrus 50% din toate clădirile din oraș și 90% din infrastructura orașului. Conform calculelor atente, 22 de mii de locuitori au fost uciși în Mariupol.

“Ocupanții implică populația locală în activitatea de dezmembrare a molozului. Locuitorii primesc apă și niște alimente ca salarii. Pentru a restabili casele, locuitorilor locali li se oferă să semneze un document conform căruia locuința lor a fost distrusă de APU. Dar chiar și după semnare, nu se întâmplă nimic, deoarece necesită certificate noi și noi care nu pot fi obținute”, a spus Boychenko.

Primarul a mai spus că canalizarea orașului poluează puțurile, din care oamenii de astăzi sunt obligați să ia apă.

“Ocupanții au anunțat că închid orașul pentru carantină. Ei nu permit oamenilor la rezervoare și la mare, ei comandă să proceseze toate alimentele cu apă fiartă. S-au îngrădit de locuitorii din Mariupol pentru că le este frică de boli infecțioase”, a spus el.

Boychenko a menționat că ocupanții creează așa-numitele morgi în fostele magazine sau alte dependințe în apropierea punctelor de distribuție a ajutorului umanitar. În același timp, ajutorul umanitar nu este distribuit tuturor. De exemplu, persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități ar trebui să vină și să obțină ajutor.

În fiecare zi, până la 120 de locuitori din Mariupol reușesc să fie evacuați din oraș, dar acest lucru este posibil numai datorită voluntarilor.

“Acum, pentru a intra în oraș, trebuie să treci și filtrarea. Ei dau un certificat pentru o perioadă limitată, care trebuie reînnoit”, a spus primarul.

reamintim că în Mariupol ocupat, oamenii stau la coadă pentru pâine la căldură timp de patru ore. Pensionarii au fost, de asemenea, jefuiți în oraș.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.