REUTERS Photo

ocupanții ruși continuă să utilizeze în mod activ rețeaua aerodromului și infrastructura de transport din Belarus.

Acest lucru este raportat de Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei într-un mesaj despre invazia rusă începând cu ora 24:00 din 16 martie.

“A douăzeci și prima zi a opoziției eroice a poporului ucrainean față de invazia militară rusă durează. Inamicul continuă operațiunea ofensivă împotriva statului nostru. Începând cu 16 martie, inamicul nu a atins pe deplin niciun obiectiv strategic al operațiunii ofensive”, se arată în raport.

Astfel, în direcția Volyn, trupele de ocupație rusești, cu sprijinul deplin al conducerii militare și politice a Belarusului, continuă să-și folosească în mod activ teritoriul pentru a desfășura sisteme de rachete, a lansa greve de rachete pe teritoriul Ucrainei și a organiza toate tipurile de sprijin pentru trupe.

Forțele Armate ale Federației Ruse utilizează, de asemenea, în mod activ rețeaua de aerodromuri și infrastructura de transport din Belarus.

În același timp, Comitetul de frontieră de Stat al Republicii Belarus monitorizează constant situația din zonele care se învecinează cu Ucraina, iar pentru a obține informații de informații, ofițerii de informații din Belarus intervievează cetățenii care trec frontiera ucraineano-belarusă.

În direcția Polessky, inamicul continuă să-și concentreze eforturile principale pe efectuarea recunoașterii și încercarea de a organiza o luptă contra-baterie, dar nu a avut un succes semnificativ.

În cursul operațiunilor de luptă, unitățile celei de-a 36-a armate combinate de arme din Districtul Militar Estic au suferit pierderi semnificative de personal și echipament și au fost forțate să angajeze prematur rezerve.

Nu există acțiuni ofensive active din partea inamicului în direcțiile Siversky și Slobozhansky. Ocupanții încearcă să obțină un punct de sprijin pe granițele capturate anterior, să regrupeze trupele și să alimenteze proviziile.

“Inamicul nu abandonează încercările de a avansa la sud de orașul Izyum, probabil cu scopul de a continua ofensiva în direcția Slavyansk. Nu are succes”, a adăugat Statul Major General.

În zona operațională Yuzhnobug, inamicul continuă să încerce să obțină un punct de sprijin în pozițiile sale. După greva provocată de unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei pe aerodromul Kherson, care este temporar sub controlul inamicului, ocupanții încearcă să mute echipamentul care a supraviețuit.în același timp, compoziția navei Flotei Mării Negre a Federației Ruse continuă să blocheze transportul maritim în partea de nord-vest a Mării Negre.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.