ocupanții deportează cu forța locuitorii din Popasna/fotografie t.me/luhanskaVTSA Ocupanții deportează cu forța locuitorii din Popasna/fotografie t.me/luhanskaVTSA

Armata rusă scoate locuitorii orașului ocupat temporar Popasnaya, Regiunea Luhansk, amenințând cu arme. Oamenii sunt duși la Pervomaisk și Stakhanov, care nu sunt controlate de Ucraina.

Acest lucru a fost spus de șeful administrației militare a districtului Popasnyansky Nikolay Khanatov în aerul teledonului.

“Începând cu 8 mai (atunci armata rusă a intrat în oraș – UNIAN), 1,5 mii de oameni au rămas în Popasnaya. Toți cei care doreau să părăsească Popasnaya la timp au avut o astfel de oportunitate”, spune mesajul.

În același timp, el a subliniat că ocupanții cu arma îi expulzează pe locuitorii locali să se ascundă, după care sunt duși la Pervomaisk și Stakhanov, care au fost ocupați timp de 8 ani.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 24 februarie, Rusia a lansat un război pe scară largă împotriva Ucrainei. În primul rând, inamicul a bombardat instalațiile militare și apoi a atacat civilii.

În așezările ocupate, rușii au comis atrocități-au împușcat, jefuit, violat și batjocorit civili, precum și deportați forțat.

Primarul din Mariupol, Vadim Boychenko, a declarat că rușii au creat patru tabere de filtrare pentru rezidenții care erau deportați în Rusia și au supus populația civilă la diverse torturi. În special, ei sunt forțați să rupă tatuajele cu pietre. Într-o singură zi, pe 6 mai, ocupanții au deportat 373 de persoane din Mariupol.

Potrivit Ombudsmanului Lyudmila Denisova, Federația Rusă se pregătește pentru deportarea în masă a cetățenilor ucraineni pe teritoriul său de la începutul anului.în același timp, ea a spus că ocupanții au scos mai mult de 2 mii de orfani din LDPR, care intenționează să primească cetățenia Federației Ruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *