REUTERS

Președintele administrației militare regionale din Kiev, Alexander Pavlyuk, notează că ocupanții ruși încearcă să se regrupeze și să încerce să lovească din nou Kievul.

El a spus acest lucru într-un mesaj video postat pe canalul său Telegram.

“Inamicul încearcă să câștige un punct de sprijin, să se regrupeze, să-și construiască forțe și să încerce să lovească din nou capitala noastră. Dar războinicii noștri zădărnicesc toate planurile lor… Suntem gata să întâmpinăm inamicul cu demnitate și să-l trimitem în iad”, a spus Pavlyuk.

potrivit lui, situația din regiunea Kiev este controlată.

“Cele mai periculoase direcții sunt autostrada Zhytomyr, orașele Irpen, Bucha, Gostomel, Vorzel, comunitatea Dmitrievskaya, Makarov, nordul districtului Vyshgorodsky și teritoriul a trei comunități din Districtul Brovarsky”, a spus președintele OVA.

Pavlyuk a menționat că se efectuează evacuarea populației civile și se livrează ajutor umanitar.

“Dar inamicul, ignorând toate tratatele internaționale, perturbă implementarea deplină a activităților planificate”, a spus el.

Astăzi, ocupanții ruși au fost împinși înapoi de la Kiev de pe malul drept al Niprului la o distanță de până la 70 de kilometri. Forțele terestre AFU au remarcat că capturarea capitalei este una dintre principalele sarcini strategice pentru inamic. 

Din cauza eșecului operațiunii ofensive, teroriștii ruși continuă să coajă aleatoriu zonele rezidențiale de la Kiev.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.