Pe 21 martie, ocupanții ruși și-au sporit prezența aviației în spațiul aerian al Ucrainei.

După cum se indică în mesajul Comandamentului Forțelor Aeriene, pe lângă utilizarea multor vehicule aeriene fără pilot, inamicul folosește bombardiere, avioane de asalt și de luptă, rachete de croazieră și balistice în direcții diferite.

“Aviația Forțelor Aeriene a efectuat zeci de ieșiri, cu bătălii aeriene, interceptări și lovituri pe coloane și un grup de vehicule Rashiste. Apărarea aeriană a Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a distrus astăzi patru UAV-uri, două elicoptere și mai multe rachete de croazieră (care urmează să fie specificate)”, se arată în raport.

Apărarea aeriană a Forțelor Terestre informează despre înfrângerea unei aeronave a ocupanților și a două drone. În total, pe 21 martie, 1 aeronavă, 2 elicoptere, 6 UAV-uri și rachete de croazieră au fost distruse de apărarea aeriană.

După cum a raportat anterior UNIAN, Ministerul britanic al Apărării consideră că ofensiva forțelor Federației Ruse din Ucraina a încetinit din cauza incapacității de a prelua controlul în spațiul aerian.

“Rusia nu a reușit să obțină controlul în aer și se bazează în principal pe arme de la distanță care trag dintr-o zonă de relativă siguranță din spațiul aerian rus pentru a lovi ținte din Ucraina”, a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Potrivit ONU, ocupanții au ucis deja peste 900 de civili în Ucraina.”majoritatea victimelor civile înregistrate au avut loc ca urmare a utilizării de arme explozive cu o suprafață mare de distrugere, inclusiv bombardamente de artilerie grea și lansatoare de rachete multiple, rachete și atacuri aeriene”, a menționat ONU.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.