Forțele Armate ale Ucrainei provoacă pierderi semnificative ocupanților în forță de muncă și echipamente/foto facebook.com/GeneralStaff.uaForțele Armate ale Ucrainei provoacă pierderi semnificative ocupanților în forță de muncă și tehnologie/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

Invadatorii ruși suferă pierderi semnificative de forță de muncă și echipamente în estul Ucrainei.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina pe rețeaua socială Facebook.

În special, inamicul nu încetează să efectueze operațiuni ofensive în zona operațională Estică pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului Regiunilor Donetsk, Luhansk, Herson și pentru a ține coridorul terestru cu Crimeea ocupată temporar.

Deci, în direcția Donetsk, inamicul continuă să efectueze bombardamente intense de-a lungul liniei de contact și încearcă să obțină un punct de sprijin în pozițiile ocupate, completând muniția și combustibilul și lubrifianții. Inamicul a continuat să-și concentreze eforturile principale pe direcțiile Limansky, Severodonetsk, Bakhmut, Avdeevsky și Kurakhovsky.în același timp, ocupanții suferă pierderi semnificative de forță de muncă și echipamente.

“În unele zone, personalul unităților, în funcție de rezultatele operațiunilor de luptă, este mai mic de 20 la sută. În direcția Popasnyansky, din cauza pierderilor grele și a incapacității de a acționa independent, unitățile trupelor aeriene ale Forțelor Armate ale Federației Ruse fac echipă cu reprezentanți ai companiilor militare private Rusești pentru acțiuni ulterioare ca parte a unităților consolidate”, spune rezumatul.

În același timp, în direcția Severodonetsk, inamicul, cu sprijinul artileriei, se lupta în zona așezării Toshkovka. În zona Borovsky, invadatorii au suferit pierderi și s-au retras.

În plus, în direcția Bakhmut, luptele continuă în zona Kamyshevakhi, iar în direcția Avdiivka, inamicul a luptat și a suferit pierderi în zona așezărilor Peski și Novokalinove. În unele zone, el a folosit sisteme grele de aruncare a flăcărilor.

De asemenea, inamicul din direcția Kurakhovsky, folosind sprijinul artileriei, a efectuat operațiuni de asalt și ofensive, dar nu a avut succes.

Ca și până acum, în Mariupol, inamicul continuă să-și concentreze eforturile principale pe blocarea și înfrângerea unităților noastre în zona uzinei Azovstal. Provoacă artilerie masivă și lovituri aeriene.

“În direcțiile Novopavlovsky și Zaporizhia, inamicul a încercat să efectueze înfrângerea focului trupelor noastre de la mai multe lansatoare de rachete, artilerie cu butoi și mortare. Au existat încercări de a efectua o luptă contra-baterie”, se spune în raport.

În același timp, unitățile inamice nu au efectuat ostilități active în direcția South Bug. În direcțiile Krivoy Rog și Mykolaiv, inamicul a bombardat unitățile ucrainene cu artilerie și mortare. Continuă echipamentele de inginerie ale pozițiilor ocupate.

“În direcția Harkov, inamicul și-a concentrat eforturile principale pe menținerea pozițiilor ocupate și prevenirea avansării trupelor noastre la frontiera de stat a Ucrainei. În această direcție, inamicul folosește o unitate care a fost formată în timpul mobilizării în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donetsk și Luhansk”, se spune în mesaj.

În plus, ocupanții ruși au bombardat sistematic așezările Russkie Tishki, Ternovaya și Petrovka. Ei încearcă fără succes să efectueze operațiuni ofensive și de asalt în zonele așezărilor Dolgenkoe și Bogorodichnoye.

“Comanda Forțelor Armate ale Federației Ruse încearcă să recruteze și să completeze pierderile trupelor sale în detrimentul rezerviștilor. Până la două mii și jumătate de rezerviști sunt instruiți la terenurile de antrenament din regiunile Voronezh, Belgorod și Rostov. Acestea sunt planificate să fie trimise pe teritoriul Ucrainei pentru a participa la război”, se spune în rezumat.

După cum a raportat UNIAN, în Rezumatul dimineții, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat că încă 200 de ocupanți ruși au fost distruși în Ucraina în ultima zi, iar numărul total de adversari eliminați se ridică acum la aproximativ 27.400 de persoane.

Potrivit informațiilor Britanice, ofensiva Rusiei în Donbas a pierdut ritmul și este semnificativ în urmă. Federația Rusă nu a reușit să realizeze realizări teritoriale semnificative în ultima lună, menținând în același timp un nivel constant ridicat de epuizare. Se presupune că Rusia a pierdut o treime din forțele de luptă terestre angajate în Ucraina din februarie.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.