teroriștii ruși pierd și se retrag din poziții/foto REUTERS

Conform rezultatelor primelor 21 de zile de confruntare cu invazia militară rusă, inamicul continuă să sufere pierderi și se retrage în anumite direcții.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu dimineața zilei de 16 martie 2022.

“Starea, poziția și natura acțiunilor forțelor de apărare nu au suferit modificări semnificative în ultima zi. Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să dea lovituri zdrobitoare grupurilor de trupe ocupante din teritoriile ocupate temporar din Ucraina și în unele zone să lanseze o contraofensivă”, informează statul major General.

Conform rezultatelor din ziua precedentă, trei aeronave (două dintre ele Su-34) au fost distruse din cauza acțiunilor de apărare aeriană a Forțelor Aeriene AFU. În plus, un elicopter, trei UAV-uri tactice operaționale și două rachete de croazieră au fost doborâte. Informații suplimentare sunt clarificate acum.

Aviația Forțelor Aeriene ucrainene a continuat să lanseze atacuri cu rachete și bombe asupra țintelor terestre. 9 raiduri aeriene au fost efectuate pe coloane de echipament și acumularea de trupe ale ocupanților.

În același timp, forțele de ocupație continuă să lanseze atacuri cu rachete și bombe asupra infrastructurii și a zonelor dens populate ale orașelor ucrainene.”inamicul continuă să sufere pierderi și se retrage în anumite direcții. Principalele eforturi ale ocupanților sunt concentrate pe securizarea și păstrarea frontierelor ocupate anterior și a zonelor de apărare”, a menționat Statul Major General.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.