rezidenții Mariupol sunt sfătuiți să lucreze ori de câte ori este posibil/fotografie de Pyotr AndryushchenkoRezidenții Mariupol sunt sfătuiți să lucreze ori de câte ori este posibil/foto Piotr Andryushchenko

Consiliul Local Mariupol a dat sfaturi rezidenților care rămân în orașul ocupat cu privire la supraviețuirea în ocupație.

Mesajul corespunzător a apărut în canalul Telegram al Consiliului Municipal.

“Există mii de oameni în și în jurul Mariupol care sincer nu percep ocupația și refuză să primească” ajutor ” de la ocupanți. Zeci de mii de oameni. Există multe întrebări la care este mai bine să răspundeți sincer o dată. Ajutor umanitar, pensii și alte plăți către ocupanți. Nu refuza. Ia tot ce-ți dau. Sau cu cât primiți mai mult, cu atât va trebui să oferiți din nou. Costurile mari ale ocupanților sunt mari probleme. Și apoi cel puțin aruncați-l în coșul de gunoi”, spune mesajul.

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să lucreze ori de câte ori este posibil.

“Lucrați pentru ocupanți. Dacă puteți/sunt obligați să lucreze în zonele comunale și acest lucru va îmbunătăți viața rezidenților noștri Mariupol – locul de muncă. Nu este vorba despre un primar auto-numit și funcții de conducere. Nu toată munca este colaborare. Și principalul lucru este că trebuie să supraviețuim până la dezocupare împreună. Prin urmare, dacă munca dvs. va îmbunătăți viața locuitorilor din Mariupol, nu ezitați. Lucrezi pentru ei, nu pentru ocupanți”, notează Consiliul Municipal.

dacă este necesar, se recomandă, de asemenea, să oferiți comentarii pe cameră, dar evitați răspunsurile directe la întrebări.

“Dacă “oferă” să dea un comentariu pe cameră, evaluați-l ținând cont de propria siguranță. Dacă situația o cere, să o facem. Reguli Simple despre cum să evitați interesul propriu. Spune așa, au fost împușcături în case din oraș. Dar nu știu cine, nu era vizibil din subsol. La toate întrebările clarificatoare despre Azov sau armata ucraineană, spuneți ceva de genul – dar nu puteți afla, ei încă vorbesc Rusă și toată lumea are o uniformă militară. Adică evitați un răspuns direct, traducând în partea ” nu știu, nu am auzit, nu am văzut.” În acest caz, ei vor cădea în spatele lor”, spune mesajul.

“Dacă sunteți mutat în locuința altcuiva, mutați-vă. Aveți grijă de proprietatea străinilor. După dezocupare, se vor întoarce și nu veți avea doar un adăpost, ci și să vă salvați proprietatea rezidenților Mariupol care au plecat. Amintiți-vă principalul lucru. Ocupația nu este permanentă. Vom fi cu toții acasă în curând. Ai grijă de tine și de cei dragi. Dacă este posibil, evacuați. Viața nu se va îmbunătăți în Mariupol înainte de concediere, iar Ucraina așteaptă toată lumea”, a subliniat Consiliul Municipal.

Amintiți-vă că în Mariupolul distrus, ocupanții se pregătesc să introducă educația rusă.

ajută proiectul susține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.