ocupanții continuă să distrugă Mariupol/REUTERS

Unii locuitori ai districtului din stânga Nistrului Mariupol sunt duși cu forța pe teritoriul inamic, luând pașapoarte ucrainene.

Consiliul Municipal Mariupol informează despre acest lucru în telegrama sa.

“Unii locuitori ai districtului din stânga Nistrului Mariupol sunt duși cu forța în Rusia!! Trupele de ocupație ale Federației Ruse forțează forțat locuitorii Mariupolului ucrainean să călătorească în Rusia sau pe teritoriul ocupat temporar ORDLO”, a declarat Consiliul Municipal.

Deci, începând cu ora 8: 00 există informații că oamenii care locuiau în case pe vul. Azovstal și cazaci ucraineni, deportați ilegal pe teritoriul inamic.

Pașapoartele ucrainene sunt luate de la persoanele care sunt luate cu forța în Rusia și în schimb li se eliberează bucăți de hârtie care nu au forță juridică și care nu sunt recunoscute în întreaga lume civilizată.

“Ocupanții continuă să folosească metodele fasciștilor și să răpească rezidenții Mariupol!”,- a declarat în Consiliul Local.

reamintim că șeful Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitry Kuleba a publicat pe pagina sa de Twitter o imagine a Teatrului Dramatic Mariupol preluată dintr-un satelit. Fotografia arată că acum această structură este o ruină. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *