ONU a reacționat la atacul asupra unei școli din Regiunea Luhansk/foto t.me/luhanskaVTSA/2404ONU a reacționat la atacul asupra unei școli din Regiunea Luhansk/foto t.me/luhanskaVTSA/2404

Secretarul General Adjunct al ONU, Amin Awad, a numit greva trupelor ruse asupra unei școli din Belogorovka o amintire vie a brutalității acestui război. În momentul impactului, aproximativ 100 de persoane se ascundeau în clădire.

Acest lucru este raportat de CNN.

“Civilii și infrastructura civilă trebuie cruțați în timpul războiului. Aceste obligații în temeiul dreptului internațional umanitar nu sunt negociabile”, a declarat coordonatorul ONU pentru Situații de criză din Ucraina.în același timp, el a spus că mai devreme războiul se termină pașnic, cu atât mai bine pentru oamenii din Ucraina și din întreaga lume.

La rândul său, directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a condamnat atacul asupra școlii.

“Nu știm încă câți copii ar fi putut fi uciși sau răniți în bombardament, dar ne temem că acest atac s-a adăugat doar sutelor de copii care au murit deja în acest război”, a spus Russell.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 7 mai, invadatorii ruși au aruncat o bombă aeriană asupra unei școli din satul Belogorovka, în subsolul căreia se ascundeau aproximativ 90 de persoane.

potrivit șefului administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai, 60 de persoane au fost ucise anterior de un atac aerian asupra școlii. 30 de persoane au fost scoase de sub dărâmături, șapte dintre ele au fost rănite.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *