Mikhail Podolyak a acuzat Rusia că a bombardat o colonie cu prizonieri/foto UNIANMikhail Podolyak a acuzat Rusia că a bombardat colonia cu prizonieri/foto UNIAN

greva asupra coloniei din Elenovka este o provocare extrem de cinică a Trupelor de ocupație rusești.

Mikhail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui, a spus acest lucru în Telegram.

“Desigur, există o grevă atent planificată asupra coloniei, care a fost provocată de trupele rusești. Nu există ținte militare operaționale pentru armata ucraineană în Yelenovka. Mai mult, forțele noastre armate au toate instrumentele necesare pentru a identifica cu exactitate obiectele care trebuie distruse, depozitele de muniții, sediile operaționale și tactice, bazele de combustibil”, a subliniat el.

El observă că amploarea și viteza campaniei de informare din partea propagandiștilor ruși indică faptul că”a fost tocmai o acțiune planificată și organizată

Citește și:  Zaluzhny a arătat cum MLRS270 MLRS funcționează în prim plan (video) Zaluzhny a arătat cum funcționează MLRS270 MLRS pe prima linie (video) Lumea Rusă nu era așteptată aici: amintiri ale locuitorilor din sudul regiunii Chernihiv despre ocupație “Lumea rusă” nu era de așteptat aici: amintiri ale locuitorilor din sudul regiunii Chernihiv despre ocupație rezidenții Mariupol sunt obligați să echipeze apartamente în foișoare în aer liber (video) rezidenții Mariupol sunt obligați să echipeze “apartamente” în foișoare în aer liber (video)

“Știm că unii dintre apărătorii capturați au fost transferați în Cazărmile unde a avut loc lovitura, cu câteva zile înainte de crimă. Operațiune clasică, cinică și foarte atentă cu steag fals”, scrie Podolyak.

În același timp, el subliniază că această provocare a Federației Ruse a fost organizată pentru a ascunde un număr mare de dovezi despre amploarea crimelor de război și a torturii rusești, a perturba acordurile privind schimburile, a discredita Forțele Armate ale Ucrainei și (în acest caz) modele specifice de arme cu jet străin care îngrozesc ocupanții ruși.

“Precizia Forțelor Armate ale Ucrainei a fost dovedită de numeroase depozite rusești, puncte logistice, centre de comandă și poduri din Regiunea Herson. Tot ceea ce distruge Ucraina are confirmare automată prin diverse instrumente de fixare”, a subliniat Podolyak.

El observă că” declarațiile isterice rusești în avans ” că greva a fost provocată apărătorilor ucraineni capturați are scopul de a crea o rezonanță în Ucraina și de a înființa populația din diferite țări împotriva forțelor noastre armate.

“motivul este clar. Identitatea reală a victimelor va fi stabilită de serviciile de informații și servicii speciale ucrainene”, a adăugat el.

Podolyak a subliniat că vorbim despre ” uciderea deliberată, cinică, deliberată în masă a cetățenilor captivi ucraineni de către ruși.” Potrivit lui, această infracțiune va fi investigată de Procuratura Generală și de echipele internaționale de investigații.

El a subliniat că, înainte de înfrângerile tactice iminente, Rusia va recurge la noi “provocări canibaliste pentru a le promova pe piețele globale.”

“Cerem, de asemenea, o reacție imediată și dură din partea ONU și a altor organizații internaționale – Rusia ar trebui exclusă din orice instituție internațională”, a subliniat el.

După cum știți, astăzi militanții pro-ruși au raportat moartea a 40 de luptători ucraineni ca urmare a unei greve asupra coloniei Yelenovskaya. Ulterior s-a raportat că numărul morților a crescut.

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că Forțele Armate ale Federației Ruse au efectuat bombardarea deliberată a artileriei intenționate a instituției corecționale din Elenovka.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.