Podolyak a povestit cum Ucraina se pregătea pentru război/foto president.gov.ua Podolyak a spus cum Ucraina se pregătea pentru război/foto president.gov.ua

Mikhail Podolyak, consilier al șefului Biroului prezidențial, consideră că, dacă Ucraina ar fi început să primească arme grele în ianuarie, situația ar fi putut fi diferită.

el și-a exprimat această opinie pe pagina sa de Twitter.

Podolyak a subliniat că Ucraina se pregătea de război încă de anul trecut. Informațiile despre viitoarea invazie au fost date nu numai de serviciile de informații occidentale, ci și de ucraineni.

“Dacă Ucraina nu se “pregătea” pentru război, de ce primele greve rusești au căzut pe machete, toată muniția a fost dispersată, iar ianuarie și februarie au fost ținute în exerciții?”,- a subliniat el. 

Citește și:  Podolyak a apelat la europeni: dați Ucrainei MLRS și veți putea evalua capacitatea de luptă a Federației Ruse Podolyak a făcut apel la europeni: dați Ucrainei MLRS și veți putea evalua capacitatea de luptă a Federației Ruse Scholz consideră că Germania ajută Ucraina mai mult decât oricine altcineva Scholz consideră că Germania ajută Ucraina mai mult decât “oricine altcineva” prima armă va fi livrată din Germania în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie - Ambasador Primele arme vor fi livrate din Germania în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie-Ambasador

El a reproșat partenerilor Ucrainei care nu au făcut suficient, știind despre planurile Kremlinului.

“Numai dacă cineva ne-a dat trei zile, informații ucrainean a spus: vom sta. Dar ce au făcut alte țări, știind despre planurile Moscovei de a comite genocid pentru a-l opri, este o întrebare. Dacă am fi început să primim arme grele în ianuarie, situația ar fi putut fi diferită”, a subliniat consilierul șefului PO.

După cum a scris UNIAN, mai devreme consilierul șefului biroului președintelui, Mikhail Podolyak, a dat sfaturi experților europeni care continuă să fie panicați și temători în mod nejustificat de armata rusă.

Tot mai devreme, Ministrul Apărării Alexei Reznikov a spus că acum Ucraina trebuie în primul rând să primească o cantitate semnificativă de MLRS în stil NATO și muniție pentru acestea; pentru a asigura înlocuirea completă a unor calibre existente în stil sovietic cu platforme comune în țările NATO.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.