Armata Rusă capturată a povestit despre atrocitățile ocupanților din Ucraina/screenshot

Angajații Serviciului de securitate al Ucrainei au interogat un alt prizonier al armatei ruse. El a spus că comandanții dau ordinul de a împușca soldații ruși dacă îi ajută pe ucrainenii obișnuiți.

acest lucru este raportat de către serviciul de presă al SBU în regiunea Harkov.

Așadar, militarul rus Valery Vasiliev, în vârstă de 18 ani, un tunar al sistemelor de apărare aeriană din unitatea militară 29760, a spus că a intrat sub foc din propria armată.

Potrivit acestuia, el și ofițerul au încercat să salveze cetățenii ucraineni, pentru care comandantul lor adjunct le-a ordonat să tragă pentru a ucide. Civilii au încercat să părăsească teritoriul ocupat ocupat de trupele rusești.

“Pe 24 februarie, ni s-a spus că mergem la Belgorod pentru exerciții. Ni s – a dat totul-muniție, mitraliere. Ne-am mutat într-o coloană. Ne-am dat seama că am trecut granița când Kharkiv era deja acolo. Vicepreședintele a spus să blocăm drumurile, am blocat toate drumurile. Civilii au început să iasă și să se revolte pentru a trece. ZampolitLe-am spus tuturor să se îndepărteze, dar ei nu s-au îndepărtat și apoi le-am spus să tragă. Armata rusă a tras asupra civililor ucraineni. Apoi au început să se mute înapoi. Am alergat la 10-15 metri distanță. Au început să scoată civili din mașini și să-i ia. Comandantul adjunct a spus să deschidă focul și oamenii săi au deschis focul asupra noastră”, a spus armata rusă.

Ocupantul reținut a spus că, în consecință, ofițerul a fost ucis și a fost rănit grav și a fost dus la spital, unde medicii ucraineni l-au ajutat.

după cum a raportat anterior UNIAN, ministrul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar Irina Vereshchuk a raportat că există Oficial 562 de prizonieri de război ruși în Ucraina astăzi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.