invadatorii distrug Severodonetsk/fotografie facebook.com/Сергій GaidaiInvadatorii distrug Severodonetsk/fotografie facebook.com/Сергій Gaidai

Situația de lângă Severodonetsk este destul de tensionată și complicată. Rusia încearcă să asalteze orașul cu forțe foarte puternice, dar nu obține niciun succes în această direcție. În ciuda tuturor încercărilor inamicului de a se apropia de Severodonetsk, înconjurați-l din două părți și blocați legăturile de transport, progresul Rusiei în avansarea lângă Severodonetsk este minim. 

De fapt, întreaga ofensivă de-a lungul liniilor Popasnaya și Severodonetsk a luat deja Rusia câteva săptămâni. După cum putem vedea, au avansat destul de puțin printr-o apărare pricepută și corectă din partea ucraineană.

Astăzi putem spune că forțele defensive ucrainene provoacă pierderi grave trupelor rusești – rețin această ofensivă masivă și resping atacul, în ciuda faptului că nu este cu adevărat ușor. Armata ucraineană face totul pentru a lupta și a preveni capturarea orașului de către ruși.

problema rușilor este că nu sunt eficienți în luptă în condiții urbane

În ceea ce privește riscul capturării Severodonetsk de către Rusia, din păcate, există. La urma urmei, nu se poate exclude faptul că Federația Rusă poate transfera forțe suplimentare și poate ataca orașul.  

Dar este important să subliniem că Rusia nu va putea ocupa Severodonetsk. Ei pot doar să-l distrugă, să-l distrugă, să-l acopere cu lovituri aeriene sau cu foc de artilerie. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi numit termenul “ocupație”. 

Problema rușilor este că nu sunt eficienți în luptă în condiții urbane. De fapt, le este frică de bătăliile urbane, deoarece în acest caz forțele ucrainene au un avantaj. Prin urmare, rușii nu au alte tactici decât tactica “pământului ars”.

Într-un astfel de scenariu, cel mai important pas ar fi evitarea încercuirii trupelor noastre și salvarea vieților eroilor noștri. Apoi vor putea trece de la poziții noi, fortificate la acțiuni de contraatac. Cel mai important lucru este să ne păstrăm unitățile. 

Obținerea armelor poate schimba cursul evenimentelor și poate transforma situația din jurul Severodonetsk în favoarea noastră

Pentru a descuraja pe deplin inamicul în această direcție, astăzi este extrem de necesar să ne saturăm forțele cu arme de artilerie occidentale, vehicule blindate grele, drone de diferite tipuri (atât drone de recunoaștere directă, cât și drone kamikaze care ar putea distruge forța de muncă și artileria inamicului). 

Obținerea armelor poate schimba cursul evenimentelor și poate inversa situația de lângă Severodonetsk în favoarea noastră. Dar trebuie să înțelegem că este nevoie de o anumită perioadă de timp pentru ca lend-lease să funcționeze. Dacă trebuie să prezicem, atunci, poate, va mai dura câteva săptămâni pentru ca lend-lease-ul SUA să funcționeze la capacitate maximă și vom primi armele atât de necesare eroilor noștri. Inclusiv sistemele de rachete cu lansare multiplă MLRS M-270, HIMARS șiașa mai departe. Aceasta este o armă extrem de necesară pentru a putea transforma situația în favoarea noastră. Prin urmare, apărătorii care se luptă acum în direcția Severodonetsk joacă un moment extrem de important pentru care aceste arme vor începe să sosească. 

Alexander Musienko, șeful Centrului de Studii Militare și politice

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *