ucrainenii nu sunt pregătiți să dea nici Crimeea, nici Donbass/foto REUTERS

Aproape o treime dintre ucraineni consideră că este necesar să renunțe la negocieri și să lupte până la eliberarea tuturor teritoriilor statului.

Acest lucru este demonstrat de rezultatele unui sondaj la nivel național al Ucrainenilor în condiții de război realizat de Grupul sociologic “Rating” în perioada 12-13 martie.

Astfel, majoritatea respondenților consideră căutarea compromisurilor în negocierile care implică alte țări ca o modalitate reală de a pune capăt războiului (64%).

Aproape o treime consideră că este necesar să renunțe la negocieri și să lupte până când toate teritoriile sunt eliberate și doar 1% dintre respondenți sunt de acord să îndeplinească majoritatea cerințelor Federației Ruse.

“Ucrainenii nu sunt deloc pregătiți să renunțe nici la Crimeea, nici la Donbass: majoritatea cred că Ucraina ar trebui să folosească toate oportunitățile pentru a returna teritoriile ocupate din Donbass (86%) și Crimeea (80%)”, au remarcat sociologii.

Potrivit acestora, locuitorii din toate regiunile sunt siguri de acest lucru, iar acest indicator este acum mai mare decât în perioada dinainte de război.

Sondajul a fost realizat în rândul a 1.200 de respondenți cu vârsta de 18 ani și peste în toate regiunile, cu excepția teritoriilor ocupate temporar din Crimeea și Donbass. Eșantionul este reprezentativ în funcție de vârstă, sex și tipul de decontare. Metoda sondajului este cati (interviuri telefonice asistate de calculator). Eroarea reprezentativității studiului cu o probabilitate de încredere de 0,95 nu depășește 2,8%.

76% dintre respondenți, de asemenea, cred că lucrurile în Ucraina se mișcă în direcția cea bună. Aceasta este cea mai mare cifră din istoria măsurătorilor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.