Evgenia Bakai/foto ArmiyainformEvgenia Bakai/fotografie de Armiyainform

Ei spun că orice marinar poate merge pe mare, dar numai navigatorul poate aduce nava la punctul potrivit. Prin urmare, un reprezentant al acestei specialități trebuie să aibă un nivel serios de pregătire.

Evgenia Bakai a distrus stereotipul și a ales o profesie pur masculină. Coxswain al echipei de direcție 2 articoleEvgenia Bakai este prima femeie navigator a flotei naționale ucrainene.

ArmyInform a spus povestea acestui om curajos.

Fata abia în martie și-a încheiat studiile la Departamentul de pregătire militară al Colegiului profesional de Transport maritim al Universității Naționale “Academia Maritimă Odessa”. Specialitatea ei este navigația pe Nave. Acum Evgenia este o parte de neînlocuit a echipajului unei nave de luptă.

“Am visat întotdeauna la armată, deși nu a existat niciun militar în familie. Și am decis – voi fi primul. La început am încercat să intru în Institutul Marinei. Dar, din păcate, nu am intrat la Universitatea navală. Ei bine, datorită faptului că nu este în natura mea să renunț, am mers la facultate pentru a obține gradul de ofițer în viitor”, își amintește Evgenia.

Din primele zile și-a dat seama că decizia a fost corectă și că este în elementul ei. Zhenya a devenit nu numai prima fată care a obținut o diplomă în navigația navelor în colegiu, dar a devenit și cea mai bună în curs. 

“În timpul studiilor noastre, am avut suficientă practică pe navele și bărcile Marinei AFU, astfel încât să-mi pot face treaba în siguranță astăzi. În special, am studiat navigația pe barca de antrenament “Chigirin” ca semnalizator, precum și ca comandant al Departamentului de direcție de pe fregata “Hetman Sagaidachny”. A fost o experiență bună”, spune Zhenya.

 Zhenya Bakai Zhenya Bakai

În timpul studiilor, și-a dat seama că “are o aventură cu marea de mult timp.” El spune că se poate uita la Mare ore întregi și nu există apusuri de soare identice. Și pe țărm este imposibil să vezi cât mai multe stele ca în mare.

“Ei spun că, în timp, romantismul trece, iar serviciul se transformă într-o rutină. Sper că nu este cazul”, spune Evgenia.

Acum își îndeplinește profesional îndatoririle și gestionează personalul cu o mână de fier. Echipa ei este responsabilă pentru siguranța navigației pe mare și monitorizează, de asemenea, performanța tuturor manevrelor. Navigatorul corectează hărțile zilnic, monitorizează situația de navigație și sinoptică a mării și raportează căpitanului navei.

 Zhenya Bakai

Evgenia explică faptul că, în calitate de maistru al echipei de direcție, atunci când trece îngust sau ancorare, ea trebuie să fie la cârmă. Și în absența comandantului unității de luptă-pentru a-și îndeplini îndatoririle.

Ea adaugă că toată lumea de la bord devine într-adevăr o familie mare. Evgenia are o mare responsabilitate și știe să lucreze cu personalul, să rezolve sarcinile în mod independent. Dacă există probleme, el nu aleargă la comandant pentru un indiciu. Bakai a câștigat deja credibilitate în rândul colegilor.

“Nu înțeleg de ce o femeie de pe o navă de război ar trebui să provoace confuzie. Avem, de asemenea, lunetiști, tancuri, Tunari, piloți… În opinia mea, stereotipurile despre profesiile “non-feminine” nu mai sunt relevante, mai ales atunci când există un război în stat. Acum nu există nicio întrebare dacă sunteți femeie sau bărbat, trebuie doar să decideți dacă sunteți gata să vă apărați țara sau nu”, este convinsă Evgenia.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *