foto: REUTERS

Peste 20 de rachete de croazieră au fost doborâte deasupra regiunii Lviv de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost anunțat în telegramă de către președintele administrației militare regionale Lviv Maxim Kozitsky.

“De la începutul Marelui război, forțele de apărare aeriană au doborât peste 20 de rachete de croazieră și aproximativ 10 UAV-uri inamice deasupra regiunii Lviv”, se arată în raport.

În plus, pentru ca “civilii atenți să poată contribui și la Victoria Ucrainei asupra ocupantului, precum și la cererea forțelor de apărare aeriană, administrația militară Regională Lviv, împreună cu specialiștii IT, au dezvoltat un chatbot “ceva zboară” pentru Telegram. În special, prin acest chatbot, puteți raporta o amenințare pe cer (o rachetă, o dronă sau un avion).

“Datorită cooperării strânse cu Ministerul Finanțelor, acum este posibil să vă conectați la chatbot prin “Dia”, ceea ce face ca botul să fie și mai sigur. Funcționalitatea este în mod constant îmbunătățită. De asemenea, extindem în mod activ geografia utilizării botului”, se spune în mesaj.

Comunitățile din regiunea Lviv au primit mai mult de 1 milion 200 mii UAH pentru instalarea dispozitivelor de notificare publice.

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 13 martie, ocupanții au tras rachete la Centrul Internațional pentru menținerea păcii și securității din regiunea Lviv (terenul de pregătire militară Yavoriv).

Atacul aerian a fost efectuat din apele Mării Negre și Azov. Avioanele au fost ridicate pe aeroportul din Saratov. În total, invadatorii au tras mai mult de 30 de rachete. Sistemul ucrainean de apărare aeriană a funcționat. Unele dintre rachete au fost doborâte în aer.

Numărul de persoane ucise ca urmare a bombardarea Centrului Internațional pentru menținerea păcii și Securității în regiunea Lviv este de 35, 134 sunt răniți.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.