ocupanții exportă forțat mii de rezidenți Mariupol din Rusia/foto REUTERS ocupanții exportă forțat mii de rezidenți Mariupol din Rusia/foto REUTERS

În timpul zilei, invadatorii ruși au dus încă 257 de persoane din Mariupol în așa-numita “tabără de filtrare” din satul Bezymennoye pentru deportare ulterioară în Rusia.

Acest lucru a fost anunțat în telegramă de către consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko.”257 de persoane au fost deportate ieri din Mariupol în satul Bezymennoye, inclusiv 30 de copii”, a spus Andryushchenko.

În același timp, potrivit acestuia, nu au existat deportări de la Nikolsky și Bezymennoye din cauza weekendului în așa-numitele “puncte de filtrare”.

Deportarea rezidenților Mariupol: ceea ce se știe

orașul Mariupol a fost sub focul puternic al invadatorilor ruși încă din primele zile ale unei invazii pe scară largă.

Potrivit datelor oficiale ale Ucrainei, rușii au ucis zeci de mii de rezidenți Mariupol. Este imposibil să se stabilească numărul final de victime ale agresiunii rusești, deoarece ocupanții demontează în mod independent dărâmăturile clădirilor pe care le-au bombardat, distrugând crimele atrocităților comise.

Rușii trimit cetățeni care doresc să părăsească orașul distrus în tabere de “filtrare”, după care ucrainenii sunt duși cu forța în cele mai îndepărtate colțuri ale Federației Ruse, inclusiv Siberia, Caucazul, Cercul Arctic și Orientul Îndepărtat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.