partea ucraineană a publicat informații proaspete despre pierderile inamice din Ucraina/foto REUTERS

În Ucraina, pierderile de luptă ale inamicului începând de duminică, 13 martie, se ridică aproximativ la peste 12 mii de oameni.

374 de tancuri, 1.226 de vehicule blindate de luptă și 140 de sisteme de artilerie au fost distruse, potrivit paginii de Facebook a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

Potrivit acestuia, au fost eliminate și 62 de unități de lansatoare multiple de rachete, 34 de sisteme de apărare aeriană, 74 de aeronave, 86 de elicoptere, 600 de unități de echipamente auto, trei nave, 60 de tancuri cu combustibil și lubrifianți, precum și șapte drone tactice operaționale.

“…Datele sunt în curs de actualizare. Calculul este complicat de intensitatea ridicată a ostilităților”, a subliniat Statul Major General al Forțelor Armate.

amintiți-vă că dimineața devreme, pe 24 februarie, trupele ruse au intrat în Ucraina.

Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Chernihiv, Mariupol, Kharkiv, Kherson și Zhytomyr.

La mijlocul lunii martie, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat că peste 12 mii de ocupanți au fost deja distruși în țara noastră.

pe 12 martie, Președintele Vladimir Zelensky a declarat că în cele 16 zile ale războiului, grupul tactic al Batalionului 31 al armatei ruse a pierdut capacitatea de luptă, peste 360 de tancuri inamice, 1.205 vehicule blindate, precum și aproximativ 60 de avioane și 80 de elicoptere au fost distruse.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.