Pilotul rus doborât și capturat, locotenent Colonel, comandant adjunct al celui de-al 47-lea regiment de aviație bombardier al Federației Ruse Maxim Kryshtop a spus că ordinul de luptă pentru a lovi Ucraina a venit pe 23 februarie, cu o zi înainte de atacul Federației Ruse.

El a anunțat aceste informații în timpul unui briefing difuzat de Agenția Interfax-Ucraina.

Potrivit lui Kryshtop, el a efectuat primul său zbor de luptă pe 24 februarie 2022, lovind Balaclava cu bombe explozive. Al doilea zbor de luptă a avut loc pe 3 martie, ținta a fost o coloană de vehicule blindate în apropierea satului Izyum, regiunea Kharkiv. 

“Am efectuat al treilea zbor de luptă pe 6 martie 2022. La bord erau 4 tone de bombe de aeronave cu exploziv ridicat… În procesul de îndeplinire a unei misiuni de luptă, mi-am dat seama că ținta nu sunt facilități militare, ci clădiri rezidențiale și oameni pașnici. Dar am executat ordinul penal. După bombardament, a fost doborât de apărarea aeriană a Ucrainei. După aterizare, a fost capturat de militarii Gărzii Naționale a Ucrainei”, a spus pilotul rus doborât.

“Sunt conștient și recunosc crimele monstruoase comise de mine. Vreau să cer iertare întregului popor ucrainean pentru această problemă. Ceea ce le-am adus. Promit să depun toate eforturile pentru a mă asigura că acest război se termină cât mai curând posibil. Și să-i aducem în fața justiției pe toți cei responsabili de genocidul poporului ucrainean”, a concluzionat el.

anterior, un alt videoclip al interogării unui pilot de vânătoare rus capturat, care a fost doborât peste Harkov în seara zilei de 6 martie, a apărut pe rețea.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *