A devenit cunoscut când va fi pregătită întâlnirea lui Zelensky și Putin/foto UNIAN

Lucrările privind organizarea unei întâlniri între președintele Ucrainei Vladimir Zelensky și președintele Federației Ruse Vladimir Putin vor avea loc după găsirea unei formule pentru transferul Donbassului ocupat în Ucraina.

Acest lucru a fost declarat de consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Mikhail Podolyak, într-un interviu acordat presei poloneze, al cărui text este disponibil pentru UNIAN.

“În ceea ce privește teritoriile ocupate, poziția Ucrainei rămâne neschimbată: este imposibil să se schimbe granițele țării. Cu toate acestea, cred că ar trebui să fim treji în judecățile noastre. De jure, Crimeea, Donețk și Lugansk rămân parte a Ucrainei, dar nu le controlăm de facto, administrația rusă lucrează acolo. Una dintre întrebările cheie rămâne modul de gestionare a acestor teritorii. Problema este că Federația Rusă a venit la noi cu un război și nu a început o conversație”, a subliniat Podolyak.în același timp, el a fost întrebat dacă posibilitatea de a reveni Donețk și Lugansk la controlul Ucrainei este luată în considerare.

“Negocierile continuă. Căutăm o formulă legală. Când va fi găsit, Președinții Ucrainei și Rusiei vor continua negocierile la o întâlnire specială”, a subliniat Podolyak.

el a fost, de asemenea, întrebat unde și când ar putea avea loc întâlnirea lui Zelensky cu Putin.

“De îndată ce vom termina lucrul la condiție, vom începe să organizăm o întâlnire. Acesta va fi subiectul următoarelor săptămâni. Dar locația nu contează pentru noi. Totul este posibil, cu excepția Rusiei”, a spus Podolyak.

el a fost, de asemenea, întrebat cum și-a imaginat o astfel de întâlnire.

“În acest stadiu, nu avem în vedere astfel de detalii. La finalizarea lucrărilor la baza acordului, ne vom gândi la modelul adecvat de comportament în timpul reuniunii președinților. Strângerea mâinilor este cea mai mică problemă a noastră”, a subliniat Podolyak.

În plus, el a fost întrebat dacă semnarea Acordului îl va descuraja pe Putin de agresiune în viitor.

“Bineînțeles că nu. Rusia a fost și va fi agresorul. Expansiunea este singura lor ideologie și, desigur, nu o vor abandona. Suntem încrezători că Putin își va continua politica de mare putere. Am putea opri Rusia, dar nimeni nu vrea să ajute Ucraina în acest război. Din ce în ce mai mult în Occident există conversații precum: “nu totul este alb-negru. Poate ar trebui să ridicăm unele sancțiuni până la urmă.”

Între timp, Rusia bombardează în mod constant orașele noastre. Chernihiv, Kharkiv, Sumy și multe alte orașe pur și simplu au încetat să mai existe. Câți ucraineni ar trebui să moară? Dacă cineva nu – i place, vă rugăm să stați lângă noi și să luptați-invităm armata Poloniei, Franței și SUA. Sau închideți cerul peste Ucraina. Atunci nu vom negocia cu Putin, ci doar vom lupta”, a subliniat Podolyak.

După cum a raportat UNIAN, astăzi, pe 17 martie, Podolyak a sugerat că va dura de la câteva zile la o săptămână și jumătate pentru a coordona punctele controversate în dezvoltarea unui acord de pace între Ucraina și Federația Rusă.

Unul dintre aspectele cheie ale Acordului de pace, în dezvoltarea căruia partenerii noștri, inclusiv Polonia, sunt, de asemenea, implicați indirect, este încetarea imediată a focului și retragerea imediată a trupelor ruse de pe teritoriile Ucrainei conform unui plan specific, verificat legal. În plus, statele străine vor garanta îndeplinirea condițiilor și securitatea Ucrainei în viitor. Va fi un document care descrie în detaliu procedura în cazul agresiunii repetate a Rusiei-o formulă inovatoare care poate deveni baza pentru crearea unui sistem de securitate complet nou în Europa.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.