Mihail Podolyak/foto UNIAN Mihail Podolyak/foto UNIAN

Consilierul Președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky Mikhail Podolyak consideră că denazificarea nu a fost niciodată scopul real al războiului.

El scrie despre acest lucru pe Twitter.

“Uită de” denazificare.” Obiectivele reale ale acestui război sunt confiscarea teritoriilor, distrugerea potențialului industrial și a infrastructurii, furtul de alimente și metale, crimele în masă și criza migrației”, a spus el.

După invazia pe scară largă a trupelor rusești în Ucraina și blocarea de către agresor a porturilor maritime ucrainene prin care se efectuează exporturile, prețurile la alimente au crescut la un nivel record în lume.

Ucraina ocupă locul patru în lume la exporturile de cereale, dar nu o poate exporta din porturile de la Marea Neagră.

Cu o zi înainte, Primul tren cu cereale furate din Melitopol a ajuns în Crimeea ocupată. Acum, Potrivit presei ruse, autoritățile ocupanților dezvoltă modalități de a exporta semințe de floarea soarelui.

Ieri, a doua navă încărcată cu metal ucrainean de la Mariupol a ajuns la Rostov-on-Don. Amintim, compania Metinvest a declarat anterior că ocupanții ruși vor fura și exporta ilegal din portul Mariupol produse metalurgice fabricate la uzinele Azovstal și MMK. Ilici, care este o crimă internațională gravă.

Mai târziu, plantele MMK numite după Ilici și Azovstal au făcut apel la Procuratura Generală cu o cerere de deschidere a procedurilor penale privind furtul de către ocupanții ruși a produselor metalice aparținând fabricilor.

La rândul lor, experții îndeamnă autoritățile să documenteze cât mai mult posibil toate cazurile legate de furtul de cereale ucrainene și produse metalurgice pentru a-i aduce pe cei responsabili în instanțele internaționale. La urma urmei, aceste două industrii sunt principalele în exporturile ucrainene, iar starea lor este literalmente o chestiune de supraviețuire a economiei ucrainene.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.