polonezii au strâns fonduri pentru Bayraktar pentru Ucraina/Photo BaykarTechPolonezii au strâns fonduri pentru “Bayraktar” pentru Ucraina/Foto BaykarTech

Cu patru zile înainte de încheierea strângerii de fonduri pentru drona Bayraktar TB2 pentru Forțele Armate ucrainene, polonezii nu numai că au colectat suma necesară, dar au depășit și planul stabilit.

Acest lucru a fost anunțat de inițiatorul campaniei, jurnalistul polonez Slawomir Serakowski.

În total, au reușit să colecteze peste 22 de milioane de zloți (4,6 milioane de euro), dar având în vedere numărul mare de persoane care doresc să se alăture colecției, aceasta va rămâne activă încă câteva zile. Toate excedentele colectate vor fi transferate în contul Forțelor Armate ale Ucrainei în Banca Națională a Ucrainei.

Bayraktary pentru Ucraina

Anterior, lituanienii au strâns aproape 6 milioane de euro pentru a cumpăra Bayraktar TB2 pentru Ucraina. Apoi, producătorul dronelor Baykar a decis să-l dea gratuit APU.

Norvegienii au deschis, de asemenea, o colecție pe Bayraktar pentru Ucraina. Potrivit organizatorilor, va fi nevoie de mai puțin de zece coroane de la fiecare rezident al Norvegiei pentru a închide colecția. În total, intenționează să colecteze 55 de milioane de coroane (aproximativ 5,5 milioane de dolari).

Reamintim, pe 24 iunie, voluntarul Serghei Pritula a raportat că în trei zile ucrainenii au colectat 600 de milioane de grivne prin donații pentru a cumpăra patru Drone Bayraktar. După aceea, Baykar a anunțat că va transfera gratuit Trei Bayraktar TB2 către Forțele Armate ale Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *