HIMARS a ajuns în Ucraina /fotografie de Twitter A. ReznikovHIMARS a ajuns în Ucraina/fotografie de Twitter A. Reznikov

Primele sisteme de rachete cu lansare multiplă HIMARS au ajuns în Ucraina din SUA.  

Acest lucru a fost anunțat de Ministrul Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov în microblogul Twitter. 

“HIMARS a sosit în Ucraina. Mulțumesc colegului și prietenului meu American Lloyd Austin pentru aceste arme puternice. Vara va fi fierbinte pentru ocupanții ruși. Și ultima pentru unii dintre ei”, a spus Reznikov. HIMARS este un sistem american de rachete cu lansare multiplă, extrem de mobil, dezvoltat la sfârșitul anilor ‘ 90.

Citește și:  în unele locuri artileria inamică face de 6 ori mai multe fotografii decât Ministerul ucrainean al Apărării Pe alocuri, artileria inamică face de 6 ori mai multe lovituri decât Ucraina-Ministerul Apărării  deja vizibil în vedere: Arestovich a spus detalii despre eliberarea lui Kherson “Este deja vizibil la vedere”: Arestovich a spus detalii despre eliberarea lui Kherson BMP-1am Basurmanin - ce este această nouă mașină a armatei ruse, care sunt caracteristicile și caracteristicile sale BMP-1AM “Basurmanin” – ce este această nouă mașină a armatei ruse, care sunt caracteristicile și caracteristicile sale

Acest MLRS este conceput pentru a învinge zonele de concentrare a sistemelor de artilerie, apărarea aeriană și sprijinul împotriva incendiilor, transportul de mărfuri, vehiculele de luptă și transportatorii de personal blindat, precum și pentru a oferi sprijin de incendiu unităților lor.

Sistemul este conceput pentru a trage rachete ghidate și neguidate. Distanța maximă este de 300 km.

După cum a raportat UNIAN, Statele Unite ale Americii au promis să transfere HIMARS mai multe sisteme de rachete de lansare în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie în câteva săptămâni va fi posibil să le folosească pe câmpul de luptă. În special, a fost vorba despre primele patru MLRS. Mai târziu a devenit cunoscut faptul că Statele Unite ar putea transfera încă patru astfel de fonduri în Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.