ocupanții capturați au dat o conferință de presă la Kiev/captură de ecran a videoclipului

Prizonierii de război ruși au cerut militarilor ruși să “întoarcă armele în cealaltă direcție” și să abandoneze atacul asupra Ucrainei.

După cum raportează corespondentul UNIAN, au spus acest lucru la o conferință de presă la Kiev.

Igor Rudenko, prizonier de război, a spus că în 2014 a trădat Ucraina mergând la serviciul Rusiei în Crimeea.

Potrivit lui, în ianuarie 2022, unitatea lor militară a început să se pregătească pentru “război și desfășurarea operațiunilor militare împotriva Ucrainei și a Poporului din Ucraina.”

“Din ianuarie până în 20 februarie, unitățile militare din Crimeea … au fost trimise complet echipate la capul Opuk”, a spus el și a adăugat că ar trebui să facă exerciții acolo.

Pe 20 februarie, a spus Rudenko, au primit ordin să mărșăluiască în zona satului Slavnoye. “În Slavnoye, înțeleg, ne-a fost adus un ordin de la președintele Putin că acesta nu a fost un exercițiu, ar fi o invazie a teritoriului Ucrainei”, a subliniat el.

În Slavny, în perioada 20-23 februarie, li s – au dat muniție și truse de prim ajutor, inclusiv “Promedol” – “un medicament care nu provoacă durere

Rudenko a menționat, de asemenea, că militarii au trebuit să cumpere vopsea albă pe cheltuiala lor pentru a pune litera “Z” pe echipamentul lor.

În noaptea de 24 februarie, s-au apropiat de granița administrativă a Crimeei și a Ucrainei continentale. “În noaptea de 24, am văzut cu ochii mei cum cerul ardea roșu fără o declarație de război… ni s-a spus că va exista un acord cu autoritățile ucrainene pentru a trece granița în calitate de pacificatori pentru a elibera poporul ucrainean de niște invadatori necunoscuți, naziști sau alte batalioane, formațiuni pe care noi deci atunci nu le-au văzut pe teritoriul Ucrainei”, a subliniat Rudenko.

În viitor, au trecut prin granița administrativă și li s-a ordonat să se apere lângă Novaya Kakhovka, apoi să se mute la Kherson, dar coloana lor a fost complet spartă lângă Bashtanka. Mai târziu, supraviețuitorii s-au predat civililor.

Pentru acțiunile militarilor ruși, Rudenko i-a numit fasciști care “au împușcat fără discriminare civilii

“Oamenii se ascund în frică, în frig, fără hrană în adăposturi pentru bombe, în subsoluri. Copiii mor. Acest lucru este mai rău decât în 1941. Chiar și Hitler nu și-a permis acest lucru”, a spus el.

Adresându-se militarilor ruși, Rudenko a îndemnat: “nu atacați poporul Ucrainei. Întoarce arma în direcția opusă. Poți s-o faci. Doar auzi… Retrage-ți trupele, nu – i lăsa să moară. La urma urmei, Putin nu are nevoie de noi, nici măcar nu ia cadavrele. Ele sunt pur și simplu aruncate în gropi comune.”

La rândul său, prizonierul rus de război Alexander Fomenko a spus că a servit și în Crimeea. El a făcut apel la toate mamele rusești și la toți cei care se află acum în Rusia: “ieșiți în stradă, nu vă temeți de guvernul nostru, nu vă temeți de nimeni. Nu vor călca în picioare mulțimea. Da, vor reține 10-20 de mii de oameni, dar sunt mai mulți dintre voi. Puteți ieși cu toții și să opriți acest haos care se întâmplă acum în Ucraina. Civilii suferă aici.”

El a cerut, de asemenea, mamelor ruse să-și cheme rudele militare și să le ceară să se întoarcă din Ucraina în Rusia.

prizonierii de război Alexey Zheleznyak, Rafik Magomedkirimov, Magsad Mustafayev și Igor Tupilkin au participat, de asemenea, la Conferința de presă.

Mai devreme astăzi a devenit cunoscut faptul că există Oficial 562 prizonieri de război ruși în Ucraina astăzi.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.