apărarea orașului Kiev este o sarcină strategică a întregului stat/fotografia Ministerului Afacerilor Interne

Probabilitatea asaltului Kievului de către forțele de ocupație rusești rămâne.

După cum relatează corespondentul UNIAN, președintele Ministerului Apărării al Ucrainei, Alexander Motuzyanik, a spus despre acest lucru la un briefing în centrul Media “Ucraina”.

“Vreau să subliniez că rămâne posibilitatea încercărilor inamicului de a asalta capitala. Cu toate acestea, vreau să vă asigur că apărarea orașului Kiev, ca capitală a Ucrainei, este o sarcină strategică a întregului stat”, a spus Motuzyanik.

El a adăugat că cele mai bune unități ale Forțelor Terestre, trupele de asalt amfibii, forțele de Operațiuni Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei sunt implicate în apărarea Kievului.

Speakerul a menționat că, în ultima zi, situația generală este de așa natură încât nu au existat schimbări semnificative. Situația din suburbiile Kievului, în special în direcțiile Gostomel, Buchan și Irpen, potrivit Motuzyanik, rămâne, de asemenea, neschimbată pentru moment. În același timp, a adăugat el, Forțele Armate ale Ucrainei organizează evenimente speciale.

“Nu putem vorbi deschis despre toate evenimentele speciale care sunt desfășurate de unități și unități speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Această direcție este extrem de importantă. Aceasta este o suburbie a capitalei, pentru a apăra în continuare orașul Kiev, Forțele Armate ale Ucrainei fac tot posibilul, inclusiv în această direcție, pentru a preveni o posibilă ofensivă inamică”, a subliniat Motuzyanik.Anterior, UNIAN a raportat deja că o rachetă rusă doborâtă a distrus o clădire înaltă din Kiev. Se știe deja despre un mort și trei răniți.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.