proprietarul în vârstă de 77 de ani al unui adăpost de animale din Gostomel a povestit cum a supraviețuit ocupației/capturii de ecran din videoclip

Luptători deasupra capului, crossfire, șrapnel și ruși câini de fotografiere. Toate acestea au fost experimentate în timpul ocupației de către Asya Serpinskaya, un proprietar de 77 de ani al unui adăpost de animale din Gostomel.

femeia a povestit cum a îndurat cinci săptămâni în orașul capturat în povestea TSN.

700 de câini și aproximativ 100 de pisici trăiesc în adăpostul Asi Serpinskaya. Are grijă de adăpostul ei de animale de 20 de ani. De aceea, pe 24 februarie, când Rusia a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei, o femeie a călătorit de la Kiev la Gostomel cu mai multe tipuri de transport. Doamna Serpinskaya nu și-a putut părăsi secțiile și mai mulți angajați care au rămas în adăpost.

“Am intrat pe teritoriu și războiul a venit deja aici. Elicoptere rusești și avioane de atac, au zburat peste noi. Au aruncat fie scoici, fie grenade”, a spus proprietarul adăpostului.

A doua zi după invazie, luminile din adăpost au dispărut. Rușii au deteriorat comunicațiile, motiv pentru care nu a existat acces la apă din puțuri. Nici frigiderele cu hrană pentru animale nu funcționau. Generatorul, care a fost achiziționat de voluntari, a devenit mântuirea. Și soțul doamnei Serpinskaya la adus, în ciuda riscului pentru viața lui.

Adăpostul a fost în focul încrucișat în ultimele cinci săptămâni. Fragmentele au zburat pe teritoriu și au ucis aproximativ zece câini. Ocupanții au intrat și în adăpost — pisicile nu au fost atinse, dar câinii individuali au fost împușcați la distanță.

Proprietarul adăpostului, împreună cu personalul, au încercat să îndepărteze anxietatea și chiar au salvat animalele altor persoane. În vecinătatea instituției Doamnei Serpinskaya erau clădiri în care erau ținute și animale. Într-unul dintre ei era un leu, dar ocupanții au instalat un fir de călătorie la intrarea în incintă. Pentru ca animalul să nu moară de foame, era necesar să negocieze cu rușii — pentru câteva blocuri de țigări au fost de acord să curețe cușca.

Doamna Serpinskaya susține că nu regretă decizia de a veni la Gostomel, care a fost temporar ocupată de inamic. Acum femeia vrea un lucru: că animalele au proprietari buni și nu se vor mai teme niciodată.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.