Rusia blochează toate opțiunile de evacuare militară de la Azovstal/Maxar TechnologiesRusia blochează toate opțiunile de evacuare militară de la Azovstal/Maxar Technologies

Liderul controlat de Kremlin al “DNR” Denis Pushilin a spus că, după evacuarea civililor de la uzina Azovstal din Mariupol, armata rusă “și-a dezlegat mâinile” cu privire la acțiunile ulterioare.

el a spus acest lucru propagandiștilor ruși pe 11 mai.

“Nu au mai rămas civili pe Azovstal, ceea ce înseamnă că mâinile noastre sunt dezlegate”, citează militantul o serie de resurse de propagandă.

< În același timp, se primesc date contradictorii despre prezența civililor pe teritoriul uzinei. Potrivit vorbitorilor individuali, ar putea exista încă aproximativ 100 de civili pe Azovstal.

în același timp, luptătorul “Azov” Ilya Samoylenko nu a confirmat aceste informații într-un comentariu adresat jurnaliștilor britanici.

Ocupanții ruși au lansat rachete și atacuri aeriene asupra uzinei încă din prima zi a blocadei. În ultimele zile, Rashiștii nu au încetat să tragă, ci, dimpotrivă, l-au intensificat.

APU înconjurat de”Azovstal”

După cum a scris UNIAN, autoritățile ucrainene lucrează la punerea în aplicare a procedurii de extracție cu privire la luptătorii AFU care se află pe teritoriul Azovstal blocat de ruși.cu toate acestea, potrivit lui Zelensky, Rusia blochează toate opțiunile pentru evacuarea armatei.

În mod separat, rudele armatei au creat o petiție cu un apel către organizațiile internaționale pentru a facilita mișcarea luptătorilor. Începând cu 10 mai, a strâns deja peste un milion de semnături.

civilii au fost evacuați de pe teritoriul întreprinderii cu o zi înainte, dar sute de soldați răniți sunt înconjurați fără o supraveghere medicală adecvată.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *