Felshtinsky a spus că Putin este deja în război cu NATO/foto REUTERSFelshtinsky a spus că Putin este deja în război cu NATO/REUTERS foto

Declarațiile conducerii ruse cu privire la războiul din Ucraina nu au nici o valoare și nici o greutate. Grevele din portul Odessa la o zi după semnarea acordurilor de cereale confirmă acest lucru. Rusia este acum în război nu numai cu Ucraina, ci și cu NATO.

Această opinie a fost exprimată de istoricul-cercetător American al Rusiei moderne, Doctor în științe Istorice Yuri Felshtinsky în aerul canalului FREEH.

“Cred că suntem în război nu numai cu Ucraina, ci deja între NATO și Federația Rusă din mai multe motive ușor de explicat”, a spus istoricul.

Prezentatorul a întrebat dacă Felshtinsky crede cu adevărat că războiul dintre Federația rusă și NATO a început, deoarece echilibrul forțelor este inegal. Federația Rusă a desfășurat 85% din trupe în Ucraina și a lăsat doar 15% pentru a-și proteja granițele. Cu toate acestea, Istoricul a menționat că nu crede în epuizarea resurselor umane ale armatei ocupante. El crede, de asemenea, că țara invadatoare are, de asemenea, stocuri semnificative de arme.

“Suntem încă departe de înfrângerea completă a Rusiei. Apropo, nu sunt sigur că această înfrângere poate fi realizată deloc la aceste niveluri de aprovizionare cu arme pe care Ucraina le primește acum. Acest lucru necesită cele mai bune tipuri de arme și în cantități mari”, a spus el.

Istoricul a adăugat, de asemenea, că rezervele umane și armate ale Ucrainei s-ar putea epuiza. În plus, ucrainenii reacționează foarte dureros la moartea civililor și a militarilor, spre deosebire de Federația Rusă.

“Pe 24 februarie, folosind exemplul războiului din Ucraina, ne-am dat seama cu toții că armata rusă este slabă, că Rusia nu are puterea de a profita de Europa, așa cum a planificat probabil Putin. De fapt, Putin, atunci și acum, se bazează pe predarea Poloniei și nu pe victorie. Principalul său argument în acest calcul este prezența armelor nucleare. Am auzit în repetate rânduri amenințări din partea conducerii ruse de a folosi aceste arme dacă se creează circumstanțe pentru aceasta”, a spus el.

Istoricul consideră că pentru utilizarea armelor nucleare, Putin trebuie să fie pregătit mental, precum și pentru invazia Ucrainei. Felshtinsky a adăugat că nu a fost întâmplător faptul că dictatorul rus aștepta din 2014 înainte de a invada deschis teritoriul unei țări suverane cu trupe regulate.

Până în prezent, Putin speră la înfrângerea morală a Europei, deschiderea unui coridor către Transnistria și incitarea la război în Moldova. Istoricul a menționat că nu este încă evident pentru Putin că va pierde acest război. 

Citește și:  rușii vin cu ce să facă cu teritoriul Azovstal: au găsit cea mai ieftină opțiune Rușii vin cu ce să facă cu teritoriul “Azovstal”: au găsit cea mai ieftină opțiune spitalele ocupanților nu pot face față numărului de răniți, mobilizează personalul medical Spitalele ocupanților nu pot face față numărului de răniți, mobilizează personalul medical-GUR Cemetery în loc de aeroport și coridor spre Crimeea: ocupanții au elaborat un plan de restaurare a Mariupol Un cimitir în loc de un aeroport și un coridor spre Crimeea: ocupanții au elaborat un plan pentru restaurarea lui Mariupol  ofițerul de informații ucrainean a spus ce drone folosește armata rusă Ofițerul ucrainean de informații a spus ce drone folosește armata rusă Polonia a predat tancurile RT-91 Twardy Ucrainei Polonia a predat Ucrainei tancurile RT-91 Twardy

după cum a raportat anterior UNIAN, Felshtinsky a spus că Rusia pierde războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei dacă NATO se alătură și se va întâmpla în curând.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.