Vladimir Putin

Federația Rusă dorește să creeze o linie de diviziune în Ucraina pe linii religioase ca unul dintre posibilele scenarii de destabilizare internă în țara noastră.

acest lucru a fost declarat de către președintele ministrului Afacerilor Interne Vadim Denisenko pe aer de informații telethon.

În special, el a comentat declarația de astăzi a șefului Bisericii Ortodoxe din Moscova, Patriarhul Kirill, al cărui scop, în opinia sa, este de a “zgudui” societatea din Ucraina din motive religioase.

“Îmi voi exprima propria opinie… Astăzi, în predica sa de duminică, Patriarhul Kirill a făcut o declarație pe care a încercat să o “scape” din 2014… Astăzi a spus foarte articulat, foarte clar, a repetat, mai precis, toate tezele articolului lui Putin (președintele rus Vladimir Putin – Ed.) despre “poporul Unit” și a spus că “înțeleg că acum se va vorbi mult despre asta în Ucraina, dar suntem un popor unit.” Mai mult, el a spus că cel mai teribil lucru este atunci când “un frate ridică o sabie împotriva fratelui său.”..”,- a spus consilierul ministrului de Interne.

Denisenko a menționat că, în acest caz, se poate spune clar că “Kirill a fost forțat să facă acest lucru pentru că a încercat “până la ultimul” să păstreze tăcerea, nu neutralitatea, și anume tăcerea.”

Președintele ministrului de Interne a adăugat, de asemenea, că această predică a fost făcută probabil cu scopul de a incita la ostilitate față de Patriarhia Moscovei din Ucraina și de a împărți țara noastră pe linii religioase.

“Cred că există o mare probabilitate ca acest lucru să se facă în mod special acum, astfel încât majoritatea oamenilor care sunt acum negativi, ca să spunem ușor, dispuși față de ruși, să se alăture luptei împotriva Patriarhiei Moscovei. Adică, pentru a crea o linie de diviziune în Ucraina pe un principiu religios. Prin urmare, acesta este unul dintre scenariile posibile pentru o astfel de destabilizare internă în interiorul Ucrainei. Trebuie să fim atenți la acest lucru”, a subliniat Denisenko.

De asemenea, el i-a îndemnat pe ucraineni să privească situația cu o minte rece, să nu se lase folosiți și să nu se lase atrași în această nouă “capcană”informațională și psihologică rusă.

“În primul rând, aș dori să cer absolut tuturor să păstreze un cap sobru și o minte rece… există Serviciul de securitate al Ucrainei, care ar trebui să identifice dacă această persoană sau acea persoană este agent. Linșarea nu este în niciun caz permisă aici”, a spus el.

Denisenko a adăugat, de asemenea, că, chiar dacă o comunitate dorește să-și schimbe afilierea la o anumită denumire într-o anumită localitate, are dreptul să facă acest lucru în condițiile legii.

“Vreau să îndemn absolut pe toată lumea să meargă exclusiv conform legii, exclusiv fără linșaj, exclusiv fără niciun atac fizic și orice alte lucruri! Nu avem nevoie de acest “al doilea front” acum, Frontul religios intern la care Vladimir Putin ne “împinge”… apoi, după război, ne vom da seama cine a lucrat pentru cine, cine a spus ce în timpul războiului și cine a lucrat sau nu a lucrat pentru Federația Rusă”, a îndemnat Denisenko.

Amintiți-vă că trupele rusești au intrat pe teritoriul Ucrainei dimineața devreme, pe 24 februarie. Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare, apoi a lovit orașe pașnice, în special Kiev, Chernihiv și Kharkiv.informațiile ucrainene au raportat că un grup de oameni care se opun lui Vladimir Putin se formează în rândul elitei ruse și se ia în considerare îndepărtarea președintelui Federației Ruse.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.