Vladimir Putin și Alexander Lukashenko/REUTERS foto Vladimir Putin și Alexander Lukashenko/REUTERS foto

Președintele rus Vladimir Putin merge într-o vizită în Belarus pentru a pune presiune pe Alexander Lukașenko să se alăture războiului împotriva Ucrainei.

Această opinie a fost exprimată de un cunoscut expert militar Oleg Zhdanov într-un interviu acordat TSN.

“Acesta este singurul obiectiv pentru care Putin merge la Minsk. Evident, el a dat seama că apelurile “pe covor” la Kremlin nu ar convinge Lukașenko. Și de fiecare dată când Lukashenka merge la el acasă, se simte ca un pește în apă acolo. Și de aceea Putin va pune presiune”, a spus el.

“Cert este că Federația Rusă rămâne fără abur. Și oricât de greu ne-ar fi astăzi în direcția Luhansk, vedem că potențialul ofensiv care a fost în Mai-Aprilie nu mai există. Astăzi ei (Federația Rusă) nu au o rezervă operațională, este nevoie de timp pentru ao crea. Putin are nevoie urgentă de Belarus pentru a deschide un al doilea front, a începe lupta, a lega o parte din forțele armatei ucrainene în nord-est și, prin urmare, a întârzia trupele noastre”, a adăugat expertul.

Jdanov a menționat, de asemenea, că Lukașenko caută acum în mod activ sprijin Occidental:

“Poate că acest lucru l-a determinat și pe Putin să meargă să rezolve lucrurile la fața locului, să-l stoarcă pe Lukașenko pentru a-l murdări cu sânge și a-l forța să se alăture acestui război.”anterior, s-a raportat că Putin pleacă în străinătate pentru prima dată de la începutul unui război pe scară largă în Ucraina. El merge la forum, care va avea loc la Grodno (Belarus) săptămâna viitoare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *