Putin încearcă să scuture situația/REUTERS photo Putin încearcă să scuture situația/REUTERS photo

După trei luni de la invazia militară pe scară largă a Rusiei pe teritoriul Ucrainei independente, toate acțiunile președintelui autoproclamat al Belarusului Alexander Lukașenko spun că nu este împotriva aderării la război, dar”armata nu este gata.”

expertul militar Oleg Jdanov a declarat Acest lucru într-un interviu acordat Radio NV.

“Faptul este că toate aceste mișcări de trupe, toate aceste exerciții vizează mai mult confirmarea poziției lui Lukashenka că pare să fie dispus să se alăture războiului, dar armata nu este încă pregătită. Mai trebuie să efectuăm câteva exerciții, trebuie să verificăm capacitatea de luptă a trupelor din unități”, a spus Jdanov.

Citește și:  Plus 200 de ocupanți lichidați: Statul Major General a actualizat Statisticile pierderilor Rusiei în Ucraina Plus 200 de ocupanți lichidați: Statul Major General a actualizat Statisticile pierderilor Rusiei în Ucraina turn neașteptat: jurnaliștii au aflat că Putin este pregătit pentru operație O întorsătură neașteptată: jurnaliștii au aflat că Putin este pregătit pentru o operațiune în Regiunea Luhansk, soldații brigăzii 24 au distrus BRDM-2 cu o lovitură vizată (video) În Regiunea Luhansk, soldații brigăzii 24 au distrus BRDM-2 cu o lovitură bine orientată (video) Consiliul Federației Federației Ruse a declarat că Rusia este gata să semneze un acord de pace cu Kievul în Consiliul Federației Federației Ruse a declarat că Rusia este” gata să semneze ” un acord de pace cu Kievul

Potrivit expertului, situația se dezvoltă în același context ca și înainte.

“El a avut ideea de a crea o comandă operațională “Nord”, apoi va transfera trupe la ea, vor conduce coordonarea luptei cu trupele și acest organ de conducere militară … adică situația se dezvoltă în același context ca înainte”, a spus expertul. 

Jdanov a menționat, de asemenea, că declarația privind crearea miliției populare sugerează că Putin nu exclude posibilitatea de a slăbi situația din Belarus și de a-l scoate pe Lukașenko de la putere.

“Acest lucru sugerează că, aparent, Putin încearcă să scuture situația sau nu exclude opțiunea de a slăbi situația din Belarus și de a-l scoate pe Lukashenka de la putere și apoi de a crea ceva de genul unui cabinet militar. Și există susținători în ea pentru a ordona invazia armatei bieloruse pe teritoriul Ucrainei, pentru a intra în războiul împotriva noastră din partea Rusiei. Iată o astfel de opțiune”, a spus Jdanov. 

potrivit expertului, Lukașenko încearcă acum în mod activ să găsească un consens.

“Lukașenko încearcă să găsească un consens cu societatea în contextul în care, dacă nu doriți să vă alăturați războiului de partea Rusiei împotriva Ucrainei, atunci susțineți-mă pentru a nu da un astfel de ordin. Undeva în acest context ar trebui luat în considerare”, a spus Jdanov.

Războiul din Ucraina:

 Pe 24 februarie, trupele ruse au invadat teritoriul Ucrainei.pe 12 martie, Președintele Vladimir Zelenski a anunțat că 1.300 de soldați ucraineni au fost uciși în 16 zile de război pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei.

La 1 iunie 2022, Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a declarat că 60-100 de soldați ucraineni mor pe front în fiecare zi. El a menționat că încă 500 de luptători sunt răniți în fiecare zi.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *