Blinken said ucrainenii au câștigat bătălia pentru Kiev/REUTERS photoBlinken a spus că ucrainenii au câștigat bătălia pentru Kiev/REUTERS foto

Secretarul de Stat american Anthony Blinken a declarat că Statele Unite nu cred în starea de spirit a președintelui rus Vladimir Putin pentru cooperarea diplomatică cu Kievul.

Potrivit Voice of America, Blinken a spus acest lucru în timp ce vorbea la Comisia pentru Afaceri Externe a Senatului.

“Până în prezent, nu am văzut niciun semn că președintele Putin este serios în ceea ce privește negocierile constructive”, a spus el.

Blinken a fost primul care s-a adresat parlamentarilor după ce el și Secretarul Apărării Lloyd Austin au efectuat o vizită surpriză la Kiev pe 24 aprilie, unde doi înalți oficiali ai administrației s-au întâlnit cu președintele ucrainean Vladimir Zelensky.

Blinken a menționat că Statele Unite accelerează furnizarea de arme către Ucraina și că acum acest proces durează de obicei doar 72 de ore de la primirea unei cereri din partea Ucrainei.

“Teritoriul pe care guvernul rus s-a considerat capabil să-l captureze în doar câteva săptămâni în urmă cu două luni, astăzi aparține ferm Ucrainei”, a spus el.

“La Kiev, am văzut semne ale unui oraș revigorant: oamenii mâncau pe stradă, stăteau pe bănci, mergeau pe jos. Am văzut cu ochii noștri că ucrainenii au câștigat bătălia pentru Kiev”, a explicat șeful diplomației americane.

Exprimând dorința Statelor Unite de a sprijini eforturile Ucrainei care vizează încheierea diplomatică a războiului, Blinken a adăugat că obiectivul Washingtonului este “să se asigure că (Ucraina) are ocazia să respingă agresiunea rusă și, în plus, să-și consolideze poziția la masa negocierilor.”

Secretarul de Stat a menționat că, în timpul negocierilor cu Rusia înainte de invazia din 24 februarie, a devenit clar că plângerile lui Putin cu privire la aderarea Ucrainei la NATO au fost doar un pretext.

“Am încercat să-i implicăm cu toată seriozitatea în discutarea acestor probleme. Din propriile cuvinte ale președintelui Putin, era destul de clar că nu a fost niciodată vorba despre potențiala aderare a Ucrainei la NATO. El a fost convins de la bun început că Ucraina nu are dreptul să fie o țară suverană, independentă”, a spus Blinken.

Ministrul de Externe a confirmat angajamentul Statelor Unite de a ajuta Ucraina. “Sunt mândru de ceea ce au făcut Statele Unite în sprijinul guvernului ucrainean și al poporului ucrainean și sunt și mai ferm convins că trebuie să continuăm să facem acest lucru”, a spus Blinken.

Citește și:  șeful Pentagonului: Rusia trebuie slăbită, astfel încât să nu poată ataca pe nimeni Șeful Pentagonului: Rusia trebuie să fie slăbită, astfel încât să nu poată ataca pe nimeni Zelensky: Ucraina dovedește că va crea mai multe oportunități de dezvoltare decât ocupanții Zelensky: Ucraina dovedește că va crea mai multe oportunități de dezvoltare decât ocupanții  în SUA ei cred că Ucraina va câștiga războiul și va exista mult mai mult decât Putin SUA consideră că Ucraina va câștiga războiul și va exista mult mai mult decât Putin  SUA nu au comentat vizita șefilor Pentagonului și Departamentului de stat la Kiev, despre care Zelensky a spus SUA nu a comentat cu privire la vizita șefilor Pentagonului și Departamentul de stat la Kiev, care Zelensky a spus

război împotriva Ucrainei:

La 24 februarie 2022, Federația Rusă a invadat Ucraina independentă. A început bombardarea și bombardarea orașelor ucrainene. Populația civilă din Ucraina moare în masă.

La 27 februarie 2022, au apărut informații că Belarus ar putea declara război Ucrainei.

Invadatorii bombardează orașele pașnice din Ucraina. Acordurile privind coridoarele verzi sunt încălcate sistematic. Convoaiele de evacuare sunt bombardate, ceea ce face dificilă evacuarea civililor și livrarea de alimente și medicamente către punctele fierbinți. Există o catastrofă umanitară în multe localități.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.