false

nu este încă posibil să spunem că Belarus a abandonat războiul din partea Rusiei împotriva Ucrainei.

El a spus acest consilier al Ministrului Afacerilor Interne Vadim Denisenko la difuzarea teledonului de informații.

“Este imposibil să respingem posibilitatea invaziei Belarusului. Prelucrarea lui Lukașenko continuă. Putin îl procesează pe Lukașenko pentru a se alătura luptelor. Poporul său-Belarusii-nu vor să lupte, iar acest lucru este clar de înțeles. În principiu, este imposibil să spunem că Belarus a abandonat războiul. Dar faptul că Lukashenka încearcă să se eschiveze este, de asemenea, un lucru pozitiv pentru noi. Așteptăm și suntem pregătiți pentru această ofensivă, gata în Volinia, gata în regiunea Jitomir”, a spus Denisenko.

El a subliniat că Ucraina înțelege că există o astfel de posibilitate, așa că se pregătește pentru acest lucru.

După cum a raportat UNIAN, pe 20 martie, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că există semne de instruire a Forțelor Armate ale Republicii Belarus înainte de o invazie directă a teritoriului Ucrainei (implicarea trupelor bieloruse în agresiunea armată a Federației Ruse împotriva țării noastre). În același timp, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că există o mare amenințare a ofensivei Republicii Belarus în direcția Volyn.

Ieri, Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că își retrage parașutiștii de la granița cu Ucraina.Ucraina oferă Armatei Belaruse să se predea imediat. Potrivit Ministerului Apărării, Rusia folosește teritoriul Belarusului pentru a ataca Ucraina, dar nu există nicio dorință în rândul armatei bieloruse de a executa ordine penale.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.