Rusia va restricționa plecarea din Crimeea pentru că rușii fug din peninsulă în panică/REUTERS

Informațiile despre pregătirea blocării de către forțele Rosgvardiya a traficului pe Podul Crimeei către Federația Rusă au fost confirmate. De asemenea, autoritățile de ocupație vor restricționa traficul de feribot și traficul aerian al peninsulei cu Federația Rusă.

Acest lucru a fost raportat de către Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Se remarcă faptul că motivul formal al unor astfel de acțiuni este lupta împotriva sabotorilor ucraineni și prevenirea posibilelor “atacuri teroriste”.

“În acest fel, Guvernul lui Putin încearcă să răspundă panicii în rândul cetățenilor ruși care s-au mutat ilegal în Crimeea ucraineană după februarie 2014. Ocupanții încearcă să oprească fluxul de fugari din peninsulă. În ultimele săptămâni, după invazia din februarie a Ucrainei de către armata rusă, a existat o tendință spre ieșirea cetățenilor ruși din Crimeea. În același timp, în primele rânduri ale “fugarilor” se află membrii familiei ofițerilor ruși,ofițeri de aplicare a legii și reprezentanți ai administrației ocupației din Sevastopol. Ei vând urgent bunuri imobiliare, schimbă înregistrarea locului lor de reședință, retrag afaceri și active din peninsulă”, informează informațiile ucrainene.potrivit surselor, prin limitarea posibilității de a părăsi Crimeea, Putin deține de fapt ostatici 600.000 de cetățeni ruși, care se află acum ilegal în peninsulă și încep să înțeleagă precaritatea statutului lor juridic.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.