frontiera Ucrainei/REUTERS foto

Până la 9 ani de închisoare sunt prevăzute pentru transferul ilegal al celor care se sustrag de la serviciul militar în străinătate, iar transportul pe care sunt scoși va fi confiscat.

Acest lucru a fost anunțat pe Facebook de către Președintele Radei Supreme a Ucrainei Ruslan Stefanchuk.

El a menționat că în fiecare zi polițiștii de frontieră rețin bărbați care încearcă să se sustragă datoriei militare fugind în străinătate.

“Nivelul fanteziei de aici este în afara scalei: cineva din portbagajul unei mașini, cineva îmbrăcat în haine de femei”, a spus Stefanchuk.

Președintele Radei Supreme a menționat că în timpul mobilizării, fugind din statul său este ” o crimă (articolul 336 din Codul Penal al Ucrainei), trădare și mare rușine umană.” El a menționat că pedeapsa este prevăzută pentru cei care au organizat o afacere în acest sens. “Articolul 332 din Codul Penal al Ucrainei stabilește răspunderea strictă pentru transferul ilegal de persoane peste frontiera de stat.

În cazul comiterii unor astfel de acțiuni împotriva mai multor persoane, în mod repetat sau prin acordul prealabil al unui grup de persoane, se prevede o pedeapsă cu închisoarea pe o perioadă de 5 până la 7 ani.

Dacă astfel de acțiuni sunt comise pentru bani, persoana se confruntă cu închisoare de până la 9 ani. Și, crede-mă, în condițiile legii marțiale, nu va exista milă pentru astfel de oameni de afaceri”, a subliniat președintele Verkhovna Rada.

El a reamintit că Curtea Supremă a anunțat recent poziția sa că pedeapsa pentru persoanele găsite vinovate de săvârșirea infracțiunilor în timpul legii marțiale va fi aproape de limita maximă prevăzută de Codul Penal al Ucrainei.

“De asemenea, nu trebuie să uităm că transportul a fost utilizat pentru transferul ilegal de persoane peste frontiera de stat, este supus confiscării speciale împreună cu toate “veniturile” din astfel de activități”, a subliniat Stefanchuk. El a menționat că vehiculele confiscate sunt acum foarte necesare pentru a oferi armatei noastre eroice și spate de încredere.

“Prin urmare, înainte de a decide cu privire la un astfel de pas, este mai bine să ne gândim dacă merită aceste câștiguri. Nu forțați Parlamentul să recurgă la măsuri mai decisive în combaterea acestui fenomen rușinos, așa cum am făcut recent cu privire la jafuri”, a subliniat Stefanchuk.

după cum a raportat UNIAN, polițiștii de frontieră au reținut un bărbat care a încercat să scape în străinătate într-o ținută Feminină.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.